• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Oliver Vidin už nie je trénerom BK Inter Bratislava! Obe strany sa dohodli na ukončení spolupráce. Hoci žlto-čiernym aktuálne patrí v Slovenskej basketbalovej lige prvá priečka, vedenie klubu sa aj s prihliadnutím na nedávny neúspech vo finále Slovenského pohára rozhodlo po návrate zo sústredenia v Rakúsku prikročiť k zmene na poste hlavného trénera a dodať tak mužstvu nový impulz.

Napriek tomu, že cesty BK Inter a kouča Vidina sa teraz rozchádzajú, ďakujeme Oliverovi za odvedenú robotu. Veď aj vďaka jeho úsiliu sa v roku 2017 Bratislava tešila z majstrovského titulu. Žiaľ, v minulej sezóne sme sa museli uspokojiť len s bronzom. V aktuálnej vedieme ligu s náskokom troch víťazstiev pred Levicami, z 24 ligových duelov uspeli jeho zverenci v 20. Pokiaľ ide o Slovenský pohár, ten zostal pre žlto-čiernych pod taktovkou Olivera Vidina zakliaty, avšak tri finálové účasti v rade, hoci neúspešné, by pre mnohé iné kluby predstavovali veľký úspech.

„Vzhľadom na súčasnú situáciu v športe, je spolupráca medzi Interom Bratislava a trénerom Oliverom Vidinom veľmi neštandardná. Naše cesty sa preťali a rozišli už viackrát. Keď sa to všetko nakumuluje, za jedenásť rokov môjho pôsobenia v klube, tu Oliver pôsobil spolu možno šesť sezón. Aj to naznačuje, že vzťah medzi ním a klubom nie je len na profesionálnej ale aj familiárnej báze. O to ťažšie sa nám prijímalo takéto rozhodnutie. Na druhej strane, treba sa na tento krok dívať ako na prácu v klube, v profesionálnom športe, ktorý má svoje špecifiká. Oliverovi prajeme všetko najlepšie v ďalšej trénerskej práci. U nás, na Pasienkoch, bude vždy vítaný,“ nechal sa počuť generálny manažér Michal Ondruš.

Oliver Vidin už na Interi pôsobil v minulosti. Angažmán, ktorý sa práve dnes uzavrel, odštartoval v roku 2016. Bezprostredne po jeho skončení srbský kouč povedal: „V prvom rade sa chcem poďakovať vedeniu BK Inter za dôveru, ktorú mi prejavovalo počas takmer troch sezón. Odviedli sme kus dobrej práce, niektorých hráčov sme posunuli. Aj výsledkovo sme boli silní. Pôsobiť tri sezóny na jednom mieste nie je ľahké. Isto prišlo aj k určitému presýteniu. Klub dospel k myšlienke, že možno potrebuje novú krv, nový impulz. Na druhej strane, tím nechávam výsledkovo stabilný, na prvom mieste. Verím, že bude pokračovať v súčasnom trende a podarí sa mu vyhrať majstrovský titul. Chcem sa tiež poďakovať všetkým mojim hráčom, realizačnému tímu, zvlášť asistentovi Romanovi Ivanovi a kondičnému trénerovi Bronislavovi Žitnému, všetkým fanúšikom a aj médiám. Možno sa naše cesty ešte v budúcnosti pretnú. Za mojim odchodom netreba hľadať žiadne senzácie, ani zlú krv. Všetci ideme ďalej.“

Oliverovi Vidinovi všetci prajeme veľa úspechov v ďalšej kariére i osobnom živote. Meno nového lodivoda BK Inter oficiálne oznámime hneď, ako bude definitívne známe.

Zdroj: bkinter.sk, Foto: Vladimír Dorňák