• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie Interu Bratislava pristúpilo tesne pred začiatkom nového ročníka Slovenskej basketbalovej ligy ku škrtom v kádri. Žlto-čierny dres si už neoblečie dvojica legionárov, konkrétne srbský krídelník Nemanja Barač a americký rozohrávač Sterling Gibbs.

Dvadsaťšesťročný zámorský playmaker prišiel na Pasienky tesne pred úvodným stretnutím prvého predkola Ligy majstrov. Napokon zasiahol len do dvoch duelov, v ktorých mal priemer 13,0 bodu, 1,5 doskoku a 4,5 asistencie. „Gibbs prišiel do Interu Bratislava ako obrovská posila, s obrovským herným potenciálom. Pre naše zemepisné šírky mal byť vysoko nadpriemerným hráčom. Myslím si, že sú u neho badateľné výrazné herné kvality, ale prišiel nepripravený. Nemáme čas a priestor na to, aby sme niekoho v októbri, novembri a decembri dávali do fyzickej formy. My sa potrebujeme koncentrovať na basketbalovú časť a na výkony na palubovke, nie na kondičné resty nepripravených hráčov,“ vysvetlil generálny manažér Interu Bratislava Michal Ondruš.

Oveľa väčším prekvapením je predčasný koniec Barača. Rodák z Belehradu vstupoval do svojej štvrtej sezóny s bratislavským celkom. S Interom získal počas doterajšieho pôsobenia dva majstrovské tituly a jeden ligový bronz. Z pohľadu individuálnych ocenení sa jeho meno objavilo v All Star tíme a stal sa tiež defenzívnym hráčom roka. „Napriek tomu, že v istom momente vyzeral hráčsky káder uzatvorený, tak prišli niektoré nové skúsenosti z prípravného obdobia a z kvalifikácie Ligy majstrov, ktoré doplnilo zranenie Michaela Fuseka. Keďže je stále otázny stav kolena Michala Čekovského, tak sme v krátkom čase stratili dvoch slovenských pivotov a potrebovali sme nutne doplniť hráča na pozícii štyri, respektíve päť. Slovenský trh aktuálne neponúka nič, čo by nám dokázalo pomôcť a vyriešiť situáciu, tak sme boli nútení načrieť do zahraničných vôd. Nechceli sme v kádri držať viac ako šiestich zahraničných hráčov, preto sme sa museli rozhodnúť, ktorí z doterajších šiestich legionárov družstvo opustí. Voľba padla na Nemanju Barača. S ohľadom na prípravu, výkonnosť a obsadenosť jednotlivých pozícií, sa nám to javilo ako najvhodnejšie riešenie,“ dodal Ondruš k ďalšiemu škrtu v kádri.

Foto: Vladimír Dorňák