• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

A4ka All-Star Game SBL 2019 pozná ďalších svojich účastníkov. Do slovenského výberu pribudol Adam Antoni z Prievidze a Tomáš Mrviš z Handlovej. Súperiť budú so svojimi spoluhráčmi, konkrétne Ibrahimom Durmom, respektíve Aleksandarom Radukičom.

Tréneri oboch tímov - Peter Jankovič a Aramis Naglič sa tentoraz zamerali na hráčov z Hornej Nitry. Adam Antoni má za sebou zaujímavé leto, premiérovo dostal pozvánku do reprezentácie a prvýkrát v kariére opustil Spišskú Novú Ves. V drese Prievidze patrí 24-ročný krídelník k ťažiskovým Slovákom, priemerne má v zápasoch na svojom konte 6,5 bodu a 3,0 doskoku. „Rozhodol sa prvýkrát prestúpiť do iného klubu. Má to ťažšie, lebo očakávania a nároky sú asi oveľa vyššie. Potrebuje čas, aby sa trošku oklepal v novom tíme. Určite však v ňom je potenciál. Je to výborný dynamický a silový hráč. Verím, že ešte ukáže, čo v ňom je,“ prezradil kouč Slovákov Peter Jankovič.

Z neďalekej Handlovej padla voľba už na ostrieľaného 28-ročného krídelníka Tomáša Mrviša. Slovenský reprezentant sa po šiestich rokoch vrátil do rodného mesta, kde zatiaľ predvádza kvalitné výkony. „Mrvo“ má nakročené k individuálne najlepšiemu ročníku, svedčí o tom priemer 13,7 bodu, 5,4 doskoku, 5,3 asistencie a 1,5 zisku na duel. „Mrviš patrí dlhodobo k špičke na Slovensku. Je to univerzál, ktorý môže hrať od pozície 1 do 4. Vysoké basketbalové IQ dokazuje v každom zápase. Som veľmi rád, že aj po ťažkom zranení, sa nezložil a naďalej baví divákov. Je to veľký srdciar a výborný človek,“ myslí si Jankovič.

hlavni treneri asg

Okrem Antoniho sa medzi ligovou elitou predstaví z Prievidze aj 22-ročný krídelník Ibrahim Durmo. Reprezentant Bosny a Hercegoviny vlietol do súťaže ako víchor, veľmi rýchlo sa zaradil medzi najlepších legionárov SBL-ky. V bielo-čiernom drese si drží aktuálne priemer 16,0 bodu, 8,3 doskoku, 2,2 asistencie a 1,7 zisku na stretnutie. „Durmo a Radukič si to zaslúžili svojimi výkonmi. Pre Durma to je prvý rok na Slovensku a vlastne prvýkrát je aj mimo svojej rodnej krajiny. Štatisticky má výbornú sezónu, ako mladý hráč má veľkú chuť zlepšovať sa. Stále robí svoju prácu na maximum,“ uviedol tréner legionárov Aramis Naglič.

Vo veľkom štýle sa po trojročnej odmlke vrátil na slovenské palubovky 28-ročný bosniacky pivot Aleksandar Radukič. V drese Baníka patrí medzi elitu celej súťaže, keďže si dokáže v podstate držať priemer double-double na zápas - 19,9 bodu, 9,9 doskoku. To všetko dopĺňajú priemerne takmer dve asistencie. „Pri Radukičovi by som povedal, že v tejto sezóne dostal do svojej hry novú dimenziu. Predtým bol taká ľahšia štvorka, teraz je veľmi aktívny. Stále je na double-double, je lídrom svojho tímu. Myslím si, že obaja si zaslúžili svoje miesto,“ dodal Naglič.

 

Aktuálne zloženie tímov A4ka All-Star Game SBL 2019:

Tím „Slovensko“: Michal Baťka (Inter Bratislava), Jaroslav Musil (BKM Lučenec), Jakub Merešš, Róbert Rožánek (obaja BK Slávia Žilina), Adam Antoni (BC Prievidza), Tomáš Mrviš (MBK Baník Handlová)

realizačný tím: Peter Jankovič - hlavný tréner, Ivan Kurilla, Michal Madzin - asistenti trénera

 

Tím „Svet“: Kenney Funderburk, Lee Skinner (obaja Inter Bratislava), Melsahn Basabe, Mike Caffey (obaja BKM Lučenec), Ibrahim Durmo (BC Prievidza), Aleksandar Radukič (MBK Baník Handlová)

realizačný tím: Aramis Naglič - hlavný tréner, Tihomir Bujan, Rudolf Jugo - asistenti trénera

 

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť už teraz cez ticketportal.sk.

Foto: Lukáš Droppan