• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ťahák 20. kola SBL nesklamal, Levice sa s Interom postarali pred zaplnenou halou o vynikajúci basketbalový zážitok, v ktorom nebola núdza o veľké momenty. V závere bol ústrednou postavou Kenney Funderburk, pre svoj tím vybojoval pokračovanie víťaznej série. Úradujúci majster zdolal obhajcu Slovenského pohára po skvelej koncovke 92:77.

Stret dvoch tímov z top štvorky potvrdil svoju úroveň, diváci sa dočkali stretnutia so zaujímavou zápletkou. Levice opäť začali lepšie, potom v jednom momente prehrávali aj o 10 bodov, aby otočili vývoj na svoju stranu. Už keď sa zdalo, že je momentum na ich strane, tak začala úradovať žlto-čierna nula s menom Kenney Funderburk. V jednej chvíli zaznamenal osem bodov v rade, celkovo sa prezentoval 27 bodmi a vo veľkej miere zabezpečil výhru pre svojich spoluhráčov.

„Po väčšinu sezóny nás trápi nekonzistentnosť, ale našli sme však v obrane spôsob, ako víťazne zakončiť tento duel. Bol to náročný a ťažký zápas, nedarovali nám nič zadarmo. Mali sme dobré šance, nepremenili sme však množstvo striel, ale v koncovke sme zabrali v defenzíve, zastavili to, čo sme mali a premenili sme to, čo sme mali premeniť. Hral som oveľa viac agresívnejšie. Cítil som, že môžem využívať 'mismatch' a tréner mi povedal, aby som do toho šiel. Vyšlo to,“ vyjadril sa k duelu a k štvrtej štvrtine najlepší strelec zápasu.

Pre Patriotov to bola vzhľadom na priebeh až príliš krutá prehra. V záverečných minútach totiž strelecky zlyhali, čo ich rival nekompromisne trestal. Ale v ostatných pasážach boli majstrovi viac ako vyrovnaným súperom.

„Veľmi ťažko sa hodnotí zápas. Prehrali sme o 15 bodov, vyzerá to možno, že to bolo pre nich jednoznačné stretnutie, ale pri tom sme sa 35 minút držali. Bol to vyrovnaný duel. Mali sme šancu vyhrať, ale opäť prišla šnúra, počas ktorej sme stratili asi trikrát loptu. Oni z toho dali koše, natiahli to a už sme na konci nemali sily,“ prezradil domáci pivot Boris Bojanovský.

DSC 0243

Zverenci trénera Michala Madzina si v štvrtom stretnutí po sebe prežili takmer zrkadlovo identický scenár - zisk vedenia, udržiavanie nádeje na výhru a napokon nevydarená koncovka. Zaujímavosťou je, že prehry prišli s aktuálne top ligovou trojkou - s Interom (dvakrát), Lučencom a Prievidzou.

„Podľa mňa sme hrali celkom dobrý basketbal, určite tri štvrtiny minimálne. Aj keď sme sa nevedeli od Interu bodovo odpútať, majú kvalitný tím, ale určite na tom musíme popracovať. Je to štvrtý zápas po sebe, čo sme hrali dobre proti dobrému tímu, ale aj tak sme to napokon prehrali. To určite mrzí. Máme teraz nového hráča, dúfame, že sa čo najrýchlejšie zapracuje do zostavy. Tiež dúfame, že Viktor Juríček nebude veľmi dlho mimo,“ pokračoval pivot Levíc.

„Žlto-čierni“ opäť raz potvrdili svoje kvality, keď si v kľúčových okamihoch nenechali ujsť výhru. Takéto niečo sa im mohlo prihodiť už aj v stretnutiach so Svitom, Prievidzou a tiež s Levicami. Namiesto toho z toho bol ôsmy triumf v rade a potvrdenie kolektívneho poňatia hra. Už pred koncom prvého polčasu skórovali všetci hráči Interu.

DSC 0563

„Je to dôležitá výhra, získať body z tejto palubovky a prostredia nie je ľahké. Pokračujeme v našom momente, teraz nás čaká zápas pred domácim publikom. Určite nám tento triumf pomohol,“ vyhlásil Funderburk.

V levickom drese teda nevyšiel ideálne debut Alandisovi Harrisovi a vôbec prvýkrát v sezóne majú „žlto-zelení“ štyri prehry za sebou. Aj z tohto pohľadu ich teraz čaká mimoriadne dôležitý týždeň, počas ktorého doma privítajú Handlovú a Žilinu.

„Hrali sme trikrát vonku, teraz doma. Všetky tie zápasy boli také, že sme ich mohli vyhrať, keď to niekto podrobnejšie sleduje. Žiaľ, musíme doladiť koncovky druhých polčasov. Vždy začneme dobre, po polčase vyhrávame alebo hráme vyrovnaný duel, ale nevieme to dokončiť a dotiahnuť do víťazného konca,“ zakončil Bojanovský.

Highlighty zo zápasu Levice - Inter:

Foto: Lukáš Droppan