• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po 21. kole patrí handlovským basketbalistom neuspokojivé siedme miesto tabuľky. Na svojom konte majú jedenásť prehier a len sedem víťazstiev. Toto umiestnenie sa absolútne nezhoduje s ich predsezónnymi ambíciami, ale ani s predstavami ich fanúšikov. V lete uplynulého kalendárneho roka sa manažmentu Baníka podarilo poskladať zaujímavý tím, ktorý bol mnohými basketbalovými odborníkmi pasovaný za čierneho koňa súťaže. Toto konštatovanie sa žiaľ doposiaľ nenapĺňa a Handlovčania sa na palubovke trápia.

Bez chuti a energie to nejde

Kvalitu Hornonitranom určite uprieť nemožno, napriek tomu sa im zo sedemnástich zápasov podarilo zvíťaziť iba v siedmych. V niekoľkých prípadoch sa o plný bodový zisk pripravili sami. V domácich zápoleniach proti Leviciam, či Svitu stratili pohodlné, dvojciferné vedenie a svojim súperom dovolili vstať z popola. Najväčším problémom, ktorý zeleno-čiernych sužuje, je strata koncentrácie a produkovanie ľahkých strát v momentoch, kedy stačí vedenie iba kontrolovať. Topánka ich tlačí ale aj pod košom, kde s dvojicou klasických pivotov Petráš a Dolník alternujú Radukič, Jankovič a Mrviš. Navyše niektorí hráči, ktorí boli v uplynulej sezóne piliermi handlovskej ofenzívy, prežívajú hernú krízu. Ak sa spoja všetky tieto fakty, dostaneme odpoveď na otázku, prečo Handlová nenapĺňa očakávania svojich fanúšikov.

Handlová sa rozlúčila s Baltusom, úvod nového roka priniesol dve prehry

Dlhodobá časť súťaže sa koncom uplynulého kalendárneho roka preklopila do druhej polovice a vedúce kvarteto tímov sa Hornonitranom vzďaľuje. Po prvej polke základnej časti sa s tímom rozlúčil 27-ročný, francúzsky rozohrávač Davy Baltus. Jeho výkony zaostali ďaleko za očakávaniami vedenia, spoluhráčov a priaznivcov klubu. Posledné dva zápasy vo Svite a Leviciach naznačili, že je nutné situáciu ďalej riešiť. V súčasnosti prebiehajú v útrobách handlovskej športovej haly rokovania s hráčmi, ktorí by mohli posilniť súpisku Baníka.

Do Handlovej mieri nová posila

Dnes Handlovčania ohlásili meno hráča, ktorý vystuží podkošový priestor. Do Handlovej prichádza 208 cm vysoký, americký center Darius Huggins. Rodák z Buffala má za sebou zatiaľ iba veľmi krátku hráčsku kariéru. Svoje doterajšie skúsenosti zbieral najmä v univerzitných tímoch. V sezóne 2014/2015 obliekal dres Lackawanny New York, kde súčasne navštevoval strednú školu. Sezónu 2015/2016 pôsobil v súťaži USCAA, konkrétne v školskom tíme Villa Maria. Jeho posledným domovským pôsobiskom bola univerzita San Leo, ktorá pôsobí v druhej zámorskej NCAA. Európsky debut, ktorý bol zároveň štartom jeho profesionálnej kariéry zaznamenal iba v prebiehajúcej sezóne, keď sa na spolupráci dohodol s kosovským klubom Feronikeli. S týmto tímom podpísal otvorený kontrakt a po pätnástich odohraných zápasoch, v ktorých dosahoval priemerne 10,2 bodu a 9,9 doskoku sa rozhodol ponúknuť svoje služby handlovskému Baníku.

Huggins prichádza do neznáma, no s jasnými cieľmi

“Po preskúmaní všetkých možností som si vybral Handlovú. Z môjho pohľadu je to tá najlepšia voľba. Myslím si, že klub je veľmi dobre manažovaný a má vysoké ciele. Nikdy predtým som síce o slovenskej súťaži, ani o handlovskom Baníku nepočul, no v poslednom období som sa venoval získavaniu informácií o SBL a svojho nového klubu v súťaži. Mojou prvoradou ambíciu bude pomôcť tímu dosahovať víťazstvá a posunúť ho v tabuľke vyššie,” povedal po príchode na Slovensko Darius Huggins.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: villavikings.com