• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Počas krátkej ligovej prestávky prišlo k zmenám aj v kádri Lučenca. Určite prekvapujúcou správou je koniec Melsahna Basabeho a Romana Skvašika, naopak novou posilou tímu je 25-ročný americký krídelník Russell Woods.

Zámorský basketbalista absolvoval svoju univerzitnú kariéru na školách John A. Logan a Missouri. Prvé profesionálne kroky viedli do neďalekého Česka, kde si najskôr obliekol dres Ostravy a následne Svitáv. V oboch prípadoch patril k výrazným postavám družstva, v druhom menovanom klube si dokonca zahral v Európskom pohári FIBA. Predchádzajúcu sezónu napokon dohral na Islande, v Haukar Hafnarfjordur mal priemer 20,9 bodu, 9,2 doskoku a 1,5 asistencie.

V aktuálnom ročníku sa v novembri dohodol na krátkodobom kontrakte s rakúskym vicemajstrom Swans Gmunden, kde mal vypomôcť počas zranenia ich prvého centra. V 9 zápasoch mu v štatistikách priemerne svietilo 6,1 bodu a 3,3 doskoku. Oveľa vyššie čísla mal v Alpsko-jadranskom pohári. „Lučenec som si vybral, pretože má potenciál urobiť veľké veci túto sezónu a aj v budúcnosti. Hral som dve sezóny v Čechách, tak poznám tunajšiu kultúru, a hoci je to odlišná krajina, ale majú určité podobnosti. Odohral som nejaké zápasy aj proti Bratislave a Leviciam. Moje očakávania sú vysoké, cítim, že vo svojej tretej profesionálnej sezóne môžem tímu priniesť určité skúsenosti a pomôcť mu napredovať. Myslím, že môžeme spraviť dobrý výsledok v play off s poctivými tréningami a keď budeme pracovať ako jeden tím na palubovke aj mimo nej,“ uviedol Woods pre oficiálne klubové facebookové konto.

DSC 0869

Z lučeneckého prostredia to nie je jediná správa, vedenie klubu totiž prekvapujúco rozviazalo spoluprácu až s dvojicou hráčov - Melsahnom Basabem a Romanom Skvašikom. Hlavne u prvého menovaného je to nečakaná správa, keďže americký pivot patril nielen ku kľúčovým hráčom tímu, ale aj k najlepším hráčom ligy. Podľa vyjadrenia vedenia klubu Basabe hrubo porušil pravidlá klubu. Basabe odohral za Lučenec 22 stretnutí, priemerne dosahoval 14,4 bodu, 7,5 doskoku, 1,1 asistencie a 1,0 zisku.

Skvašik patril k menej vyťažovaným hráčom v „Novohrade“, počas tejto sezóny naskočil do 13 zápasov, priemerne v nich mal 2,6 bodu. Lučenec sa rozhodol slovenského basketbalistu uvoľnil, dostal ponuku z druhej najvyššej rakúskej súťaže. 

Obmenený Lučenec sa najbližšie predstaví na palubovke najbližšiu stredu, v rámci 26. kola bude hrať doma so Svitom. 

Highlighty novej posily Lučenca:

Foto: basketbalsvitavy.cz