• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V pondelok 9. marca sa rozhodnutím Ústredného krízového štábu a Vlády SR zastavil na Slovensku športový život. Zrušené boli všetky spoločenské a športové podujatia nevynímajúc ani našu basketbalovú ligu. Keďže zdravie je pre nás všetkých prvoradým, všetci rešpektujeme tieto nariadenia a pomáhame v boji proti neviditeľnému nepriateľovi, aby sa náš život vrátil čím skôr do normálu.

Korona kríza sa okrem zdravia dotkne zrejme aj všetkých odvetví ekonomiky a pocítia to aj športové kluby. Viacerí z vás ste nám písali, či klub neplánuje urobiť zbierku po vzore iných klubov z rôznych športov. Vážime si pomoc našich fanúšikov, ktorí chcú pomôcť v týchto časoch klubu, a preto sme sa aj my rozhodli zorganizovať virtuálny zápas, na ktorý si môžete kúpiť vstupenky.

Marko Batina, generálny manažér: „Veľmi nás teší, že mi písalo viacero fanúšikov, ktorí navrhli túto iniciatívu. Inšpiráciu dostali z iných klubov, športov. Rozhodli sme sa to vyskúšať. Vopred ďakujem všetkých fanúšikom, ktorí sa zapoja. Veľmi si to vážime. Verím, že naši verní fanúšikovia nám pomôžu aj teraz, tak ako nám pomáhajú aj v hľadisku počas zápasov. Teším sa kedy sa opäť vidíme“.

V sobotu 25. apríla uplynie 8 rokov od najvýraznejšieho úspechu nášho klubu v treťom tisícročí, zisku piateho majstrovského titulu. V sezóne, pred ktorej začiatkom, nikto nečakal, že Prievidza bude oslavovať zisk majstrovského titulu. Ale tím pod vedením trénera Johana Roijakkersa to dokázal a po dlhých 17 rokoch sme sa tak tešili z titulu, o ktorý sa pričinili títo hráči: Paul Guede, Kasper Averink, Róbert Šturcel, Peter Pipíška, Daniel Boor, Sullivan Phillips, Tomáš Vošlajer, David Godbold, Nick Livas, Bobby Davis, Corey Pelle a Liam Potter.

„Úprimne si vážime záujem fanúšikov, ktorí chcú pomôcť klubu v týchto časoch. Aj my ako klub sme sa snažili v rámci našich možnosti pomôcť nákupom a distribúciou rúšok, ktoré sme osobne rozvážali našim permanentkárom – dôchodcom, do nemocnice aj do zariadenia seniorov. Potom ste sa ku nám pridali vy a s vašou pomocou sme mohli ďalších 119 kusov zaniesť do centra na Bôriku. Rozhodli sme sa vybrať práve tento spomienkový zápas, lebo zisk titulu vtedy spojil celú Prievidzu. Pamätám si, že vtedy som sedel ešte ako divák v hľadisku a užíval si neskutočnú atmosféru vypredanej haly," opísal svoje pocity člen vedenia klubu Roman Kováčik. Pripomeňme si, že na tomto rozhodujúcom finálovom zápase bolo vtedy v hale údajne 3 700 divákov. „Verím, že tak ako pred 8 rokmi aj teraz „zaplníme“ halu.“

Pre tieto účely klub zriadil transparentný účet SK3409000000005169743013, na ktorý môžu fanúšikovia prispieť kúpou virtuálnej vstupenky v hodnote 8€ (ako 8. výročie), pričom je možné prispieť ľubovoľnou sumou, ale aj kúpiť neobmedzený počet vstupeniek. V správe pre príjemcu prosíme uviesť – sponzorský dar a vaše meno a priezvisko – a následne poslať email na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript., aby sme mohli spárovať platbu a poslať vám elektronickú vstupenku.

Navyše každá zakúpená vstupenka bude zaradená do žrebovania o dres Sullivana Phillipsa, ktorý podpísal v roku 2015 pri návšteve finálovej série a slávnostne bol prijatý do Siene slávy prievidzského basketbalu.

Zdroj: pdbasket.com

Foto: archív