• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zbrojné manévre na Spiši pokračujú. „Modro-bieli“ získali do svojho kádra ďalšiu výraznú posilu. Po Michalovi Čekovskom prichádza na Spiš ďalší reprezentant - Tomáš Mrviš.

29-ročné, 201 cm vysoké krídlo pôsobilo v minulom roku v Handlovej. Ani „baníci“ pre koronakrízu nedokončili sezónu, čo bolo Tomášovi obzvlášť ľúto. „Prišli sme o najzaujímavejšiu časť sezóny, bola to škoda pre všetkých. Nič sa však s tým robiť nedá, musíme to zahodiť za hlavu a koncentrovať sa na ďalšiu sezónu.“ Práve v nej Tomáš zmení dres, sťahuje sa na východ. „Nejako dlho som sa rozhodovať nemusel. Tréner Hojč sa na mňa pripravil dobre a práve on je jedným z hlavných dôvodov, prečo som sa upísal Spišskej Novej Vsi. Priorita bola ostať v Handlovej a udržať jadro tímu, ale klubové ambície sa nestotožňovali s mojimi. Spišiaci majú naopak do ďalšej sezóny vyššie ambície ako posledné roky. Chcel by som im pomôcť splniť ciele, na ktorých sme sa pred podpisom zmluvy dohodli,“ skonštatoval Mrviš.

A práve nové ambície sú tým, čo sa na Spiši spomína najviac a čo spolu v kombinácii s menom trénera Hojča láka hráčov obliecť si spišskonovoveský dres. „Ja mám vždy tie najvyššie ciele a vôbec sa nehanbím a nebojím povedať, že chcem hrať minimálne semifinále. Samozrejme, veľmi dobre si uvedomujem, že tá cesta nebude ľahká a čaká nás ťažká práca. No som tu preto, aby sa nám to podarilo,“ doplnil bývalý hráč Interu, Levíc, či českého Prostĕjova.

Od novej sezóny sa menia pravidlá o počte cudzincov, či povinnosti slovenského hráča na palubovke. Po novom už nemusí tím mať v každom momente na ihrisku slovenského hráča. „Tak to rozhodli, ja to nijako neovplyvním. Aspoň sa teraz ukáže, kto to so Slovákmi myslel a myslí vážne. V každom prípade ma potešil skorší dátum začiatku ligy, čím skôr tým lepšie, už sa neviem dočkať. Ja som si už stihol doliečiť menšie šrámy z minulej sezóny, v auguste na prípravu budem stopercentne fit. Teším sa na domácich fanúšikov, verím, že sa uvidíme pri oslavách našej prvej výhry,“ skonštatoval víťaz Českého pohára.

Radosť a očakávania z Mrvišovho angažovania neskrýva ani nový lodivod Spišiakov Teo Hojč: „Páči sa mi spôsob, akým Tomáš hrá basketbal. Sledujem ho odkedy som prišiel pred piatimi rokmi na Slovensko. Pre mňa je definíciou tímového hráča, niekým, kto na palubovke spraví veľa v útoku, aj obrane. Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia ako veľmi mám rád tímový basketbal a tvrdú obranu, takže sa snažím nájsť hráčov, ktorí sa hodia na tento systém hry. Tomáš je určite jedným z nich. Súhlasil s úlohou v mužstve, ktorú som pre neho pripravil a je pripravený urobiť všetko preto, aby tím hral dobrý basketbal a pomohol nám dosiahnuť ciele, ktoré máme v tejto sezóne.“

A spokojnosť neskrýva ani ten, ktorý je momentálne na basketbalovom Spiši asi najvyťaženejším mužom, športový manažér Michal Búza. „Podpísali sme ďalšieho špičkového slovenského reprezentanta. Samozrejme, očakávame od neho dobré štatistické čísla, no ja pevne verím, že sa zhostí hlavne úlohy lídra v šatni a aj s jeho prispením sa v tíme urobí dobrá chémia, ktorá je pre úspešné fungovanie mužstva tak veľmi potrebná. Čo sa týka ďalšieho budovania kádra, 'na lane' máme ešte jedného člena širšieho slovenského reprezentačného kádra, verím, že sa to podarí dotiahnuť do zdarného konca. Myslím si, že naši fanúšikovia budú spokojní a možno aj milo prekvapení,“ trochu tajomne dodal spišskonovoveský manažér.

Zdroj: basketsnv.sk

Foto: Lukáš Droppan