• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Káder handlovského Baníka sa rozšíril o ďalšieho hráča. V posledný júnový piatok o tom informoval športový manažér klubu Karol Kučera. Ide už o šiesteho Slováka na súpiske hornonitrianskeho celku. Slovenský poltucet doplnil 25-ročný reprezentačný rozohrávač Dalibor Hlivák.

Kariéru odštartoval v Karlovke

Rodák z Rožňavy prenikol do pozornosti basketbalovej verejnosti ešte ako hráč bratislavskej Karlovky, ktorej dres si po prvý raz obliekol v sezóne 2012/2013, a to vo svojich sedemnástich rokoch. Od tejto doby zotrval na súpiske "vysokoškolákov" dlhých šesť sezón. Ligový ročník 2017/2018 sa stal pre slovenského reprezentanta prelomový. Za Karlovku v ňom nastúpil v 38-mich zápasoch, na palubovke trávil približne 29 minút, počas ktorých si vytvoril strelecky priemer 13,6 bodu na stretnutie. K nim pridával 2,8 doskoku a 4,1 asistencie. Na základe týchto čísel sa dostal do hľadáčika basketbalového tímu MBK Rieker COM-Therm Komárno, ktorý sa v sezóne 2018/2019 stal jeho druhým pôsobiskom v našej najvyššej súťaži. "V tom čase som pocítil, že je dôležité sa v kariére posunúť a po šiestich rokoch strávených v Karlovke som zatúžil po zmene. Preto som sa rozhodol prijať ponuku z Komárna. Toto rozhodnutie neľutujem a myslím si, že v Komárne som získal množstvo cenných skúseností," povedal tesne po podpise zmluvy Dalibor Hlivák.

Na Interi v silnej konkurencii

Dalibor si dres “obuvníkov” obliekal iba jedinú sezónu a následne prišla ponuka, ktorá sa neodmieta. O jeho služby prejavil záujem úradujúci majster, Inter Bratislava. Mladý basketbalista odchádzal na Pasienky uvedomujúc si, že o svoje miesto na ihrisku musí zabojovať vo veľmi silnej konkurencii. V Bratislave strávil uplynulú sezónu, v ktorej ale od trénera Nagliča príliš veľa dôvery nedostal. Za "žlto-čiernych" vybehol iba v 12-tich dueloch, v ktorých nastupoval na 7,5 minúty a do streleckých štatistík sa zapísal iba 22-ma bodmi. "Pochopiteľne, že v silnej konkurencii išli moje osobné štatistiky dole, no pôsobenie na Interi ma taktiež posunulo ďalej. Nie som typ človeka, ktorý by sa obzeral do minulosti, ale pozerám na veci, ktoré sú predo mnou. Posledné dve sezóny neľutujem, pretože som si počas nich dokončil vysokú školu. Manažmentom Interu a Komárna ďakujem, že ma v tom podporovali a umožnili mi to," vysvetlil sympatický rozohrávač.

DSC 7450

Tretím “ex-Interistom” na hornej Nitre

Jeho štvrtým pôsobiskom v kariére sa stala Handlová a je tak už tretím “ex-Interistom” na lavičke hornonitrianskeho klubu. Okrem trénera Rakočeviča bude pôsobiť po boku Gorana Bulatoviča, s ktorým sa bude deliť o post rozohrávky. Pre Dalibora by práve nastávajúca sezóna mohla byť úspešná z pohľadu zlepšenia svojho herného prejavu. "Som vďačný za ponuku od Handlovej. Veľmi si vážim, že vedenie klubu a tréner prejavili o moje služby záujem. Teším sa na novú sezónu, na nové prostredie a Handlovú ako takú. Pre tento krok som sa rozhodol, pretože som presvedčený, že spomedzi všetkých ponúk budem mať práve v Handlovej najväčší priestor pre svoj herný rozvoj. Ďalším faktom, ktorý mi pomohol v rozhodovaní, bolo angažovanie trénera Rakočeviča. Z pôsobenia na Interi viem, ako individuálne s hráčmi pracuje. Svoju prácu berie seriózne a preto sa na spoluprácu s ním teším. Teším sa ale aj na to, že budem opäť v jednej šatni s 'Bulim'. Je to skúsený a vynikajúci hráč, ktorý dokáže potiahnúť svoj tím na palubovke, ale i mimo nej," uzavrel novopečený handlovský tvorca hry.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Vladimír Dorňák, Daniel Faix