• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V handlovskej športovej hale oficiálne odštartovala predsezónna príprava. Na úvodnom tréningu mal tréner Rakočevič k dispozícií deväť hráčov. Goran Bulatovič a Aleksandar Zečevič už do Handlovej síce pricestovali, no musia sa podrobiť päťdňovej karanténe a následne podstúpiť testovanie na COVID-19.

Baníci sú kompletní, súpisku uzavrel Srb Vicentič

Handlovský tucet sa skompletizuje v utorok príchodom ďalšej srbskej posily. Na Hornú Nitru mieri 206 cm vysoký rodák z Belehradu, Dušan Vicentič. Srbský center v Handlovej odštartuje mužskú profesionálnu kariéru. Podobne ako jeho krajan a v súčasnosti už aj spoluhráč Aleksandar Zečevič, aj on prichádza zo zámoria, kde zbieral skúsenosti v najpopulárnejšej univerzitnej súťaži NCAA. V rámci konferencie Big 12 obliekal dres univerzity Virginia Wesleyan College, kde popri basketbale aj študoval.

V zámorskej súťaži NCAA patril k lídrom svojho tímu

Vicentič si v uplynulej sezóne v drese Virginie vytvoril veľmi lichotivé štatistiky. Nastúpil v 30-tich zápasoch, pričom v jednom trávil na ihrisku priemerne 32,7 minúty, zaznamenával 16,9 bodu a 8,6 doskoku. Jeho tím figuroval na treťom mieste tabuľky a nebyť neželanej pandémie, s najväčsou pravdepodobnosťou by sa prebojoval do vyraďovacích bojov March Madness.

Slovenskú ligu dobre pozná

Dušan Vicentič síce zažije v nastávajúcej sezóne európsky súťažný debut, no do úplne neznámeho prostredia neprichádza. O Slovensku a Handlovej počul od priateľov, ktorí majú s SBL skúsenosti. Slovenský basketbal nie je “tabu” ani za morom.

“O slovenskej súťaži som počul už dávno, možno budete všetci prekvapení, no v Európe je veľmi známa. Po ukončení štúdia vo Virginii som sa musel rozhodnúť, kam budú smerovať moje ďalšie kroky a ja som sa napokon rozhodol pre Slovensko a Handlovú. Tento klub som poznal už dávno predtým, pôsobil v ňom nejeden môj krajan. Na nové prostredie a slovenský basketbal sa už veľmi teším a myslím si, že je to pre mňa správna voľba,” skonštatoval s úsmevom Vicentič.

Transformácie sa nebojí

Podľa 23-ročného centra už doba, kedy sa americký a európsky basketbal diametrálne líšili, skončila. Z prechodu na európsky štýl hry strach nemá a do Handlovej sa teší. Svojim príchodom chce do tímu vniesť nový vietor a pomôcť "zeleno-čiernym" k čo najlepšiemu umiestneniu.

“Určite ma istá zmena v hernom štýle čaká, no nevidím to tak tragicky. Podľa môjho názoru sme dospeli do doby, kedy sa mnoho prvkov dostáva z Európy do USA a naopak. Ja som pripravený urobiť maximum, aby som sa čo najskôr aklimatizoval a pomohol svojmu novému tímu k dobrým výsledkom,” dodal handlovský debutant.

Baníci skompletizovali súpisku

Handlovčania tak majú súpisku uzavretú a v súčasnosti sa naplno venujú predsezónnej príprave. Trojica Bulatovič, Zečevič a Vicentič sa pripoja k týmu postupne, po absolvovaní povinnej karantény a následnom testovaní na COVID-19.

“Som rád, že sa nám konečne podarilo skompletizovať káder. Od Dušana Vicentiča očakávame výpomoc na poste číslo 4 a verím, že sme pri tomto výbere mali šťastnú ruku. Teraz sa už musíme sústrediť na samotný tréningový proces, ktorý v týchto dňoch odštartoval. Trénera Rakočeviča čaká veľa práce, no má našu plnú dôveru,” zavŕšil športový manažér MBK Karol Kučera.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: wesleyanbobcats.com