• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prekvapivá správa z táboru úradujúceho majstra, na lavičke Spišských Rytierov už nebude pôsobiť v pozícii hlavného trénera Teo Hojč. Ten sa rozhodol využiť ponuku od maďarského Atomerőmű Paks.

Historicky prvý majstrovský titul pre klub, po 15 rokoch zisk Slovenského pohára a po 11 rokoch double pre jeden klub. Navyše ocenenie pre najlepšieho trénera Niké SBL v sezóne 2020/2021. To všetko stihol slovinský kouč za jednu sezónu na Spiši. Pôvodne mal kontrakt aj na ďalší rok, ale prišla lukratívna možnosť od účastníka najvyššej súťaže v Maďarsku.

„Teraz prišla ponuka, ktorá sa – ako sa hovorí – neodmieta. Pôvodne som rátal, že zostanem v Spišskej minimálne dva roky, ale nakoniec som sa rozhodol, že túto možnosť využijem. Pre každého športovca je, myslím, výzvou ísť do lepšej ligy, napredovať. Úprimne však poviem, že zo Spišskej sa mi odchádza ťažko, keďže máme za sebou dobrú sezónu zo všetkých stránok. Cítil som sa tu veľmi dobre – tak v klube, ako v meste. Lúčime sa ako kamaráti a s vedením klubu zostávame vo výborných vzťahoch. Aj v budúcnosti som pripravený pomôcť tomuto klubu,“ uviedol už ex-kouč Spišiakov.

Pred klubom je tak náročná výzva, nahradiť uvoľnenú stoličku hlavného trénera po Hojčovi. „Chceme sa poďakovať Teovi, že viedol náš tím v historicky najúspešnejšej sezóne spišskonovoveského basketbalu. Bezpochyby, klub ako taký posunul vyššie. Zároveň sme však hrdí, že aj my sme jeho posunuli k ponuke, aká sa neodmieta. Dnes je všetkým jasné, že angažovanie Tea Hojča bol skvelý ťah a jedno z kľúčových rozhodnutí na ceste za majstrovským titulom a víťazstvom v Slovenskom pohári. Dúfame, že rovnako šťastnú ruku budeme mať aj pri angažovaní nového trénera,“ vyjadril sa generálny manažér klubu Michal Búza pre oficiálne facebookové konto Spišských Rytierov.

Na záver svojej nečakanej rozlúčky zanechal odkaz všetkým podporovateľom „Novovešťanov“: „Aj touto cestou chcem poďakovať Spišským Rytierom za dôveru, za všetky emócie, za všetky kamarátstva a neskutočne pekné spomienky. Takisto by som chcel poďakovať fanúšikom za ich podporu, nakoniec aj v hale, predtým aj inými spôsobmi. Dúfam, že si budú na mňa pamätať v dobrom a že si budú pamätať túto sezónu. Som presvedčený, že ešte zažijete veľa pekných momentov. Tento klub má perspektívu a správnych ľudí, ktorí v ňom pracujú. Prosím vás, naďalej podporujte klub a spolu sa tešte z úspechov Spišských Rytierov.“

Foto: Lukáš Droppan