• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prvou zahraničnou posilou, ktorá si v sezóne 2021/2022 oblečie handlovský dres, sa stal 24-ročný Američan Isaiah White. Absolvent univerzity Portland Pilots, ktorá figuruje v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA 1, sa Handlovčanom upísal na jednu sezónu.

White posilní handlovskú rozohrávku

Po úspešnom zavŕšení vysokej školy, na ktorej vyštudoval marketing, bude Handlová jeho premiérovým pôsobiskom na profesionálnej úrovni. Na hornej Nitre posilní handlovskú rozohrávku. V Portlande odohral tento 193 cm vysoký tvorca hry štyri sezóny. V nich patril k lídrom tímu a vo svojej poslednej sezóne nastupoval priemerne na 29,5 minúty v jednom stretnutí. Zaznamenával 12,2 bodu, 2,6 doskoku a 1,9 asistencie na zápas.

Európsky debut v drese Handlovej

Napriek tomu, že s európskym basketbalom nemá žiadne skúsenosti, na sezónu v novom pôsobisku sa teší. Jeho debut v Európe, na Slovensku a v Handlovej opisuje ako novú výzvu, za ktorou sa skrýva veľa otáznikov. Ten najväčší visí vždy nad prechodom z amerického na európsky herný štýl. "Ide o môj debut v Európe a preto sa chcem ukázať v čo najlepšom svetle. Chcel by som všetky skúsenosti spoza mláky pretaviť na palubovkách pod slovenskými košmi. Mal som to šťastie, že som v americkej NCAA hral v jednom tíme až so siedmimi hráčmi z Európy. Preto bolo porovnávanie týchto dvoch herných štýlov častým predmetom našich diskusií. Myslím si, že postupom času sa basketbal na celom svete kvalitatívne posúva a čím ďalej, tým viac sa európsky trend spája s tým americkým. Basketbal bez pozícií je v dnešnej dobe veľmi moderný. Naučil som sa, ako byť na palubovke efektívny, s menším priestorom na dribling a väčším pohybom bez lopty. No podľa môjho názoru sa pod rastúcim európskym vplyvom hráčov v Amerike, basketbal na celom svete zjednotí," vyhlásil mladý Američan.

Na hornú Nitru prichádza s niekoľkými ambíciami

Nováčik v zeleno-čiernom drese sa teší na nových spoluhráčov, priateľov a najmä na fanúšikov, ktorým by chcel urobiť radosť dobrými výkonmi. Podľa slov 24-ročného rozohrávača sú pre úspech tímu potrebné priority nielen na palubovke, ale aj mimo nej. "Do Handlovej prichádzam, aby som vyhrával a zaznamenal úspešnú sezónu. Mám ale veľmi ľudskú a kamarátsku povahu a aj dobré vzťahy na palubovke, či mimo nej považujem za veľmi dôležité pre dosiahnutie tímového úspechu. Preto sa už teraz teším na nadväzovanie nových priateľstiev v šatni, ale aj v hľadisku. Mojou ďalšou prioritou bude, naplno sa ponoriť do histórie a kultúry mesta Handlová," zavŕšil s úsmevom na tvári sympatický White. 

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: portlandpilots.com