• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spolupráca Patriotov Levice s mládežníckym ŠBK Junior Levice pokračuje aj v sezóne 2021/2022, na súpiske trénera Michala Madzina sa opäť objavia viacerí domáci odchovanci.

Filozofia oboch klubov je jasná, postupne vychovávať domácich hráčov, ktorí si časom oblečú žlto-zelený dres v Niké SBL. Pred touto sezónou sa súpisku A-tímu presúva dvojica Daniel Chaban a Dominik Špaňo, obaja budú plnohodnotnou súčasťou Patriotov. Prvý menovaný naskočil v predchádzajúcej sezóne do 19 stretnutí, v priemere dosahoval 1,5 bodu. Druhý si okúsil najvyššiu súťaž v troch prípadoch.

K ním sa pridajú dvaja „pendleri“, ktorí budú ešte súčasťou aj ŠBK Junior Levice. Samuel Solčanský a Samuel Misal reprezentovali počas leta Slovensko na FIBA U18 European Challengeri v Leviciach. Napokon obsadili s tímom 3. miesto. V novej sezóne by mali zbierať prvé skúsenosti v prvoligovom B-tíme, postupne okúsiť tréningový proces A-tímu a zabojovať o šancu zahrať si v Niké SBL.

„Pokračujeme v nastavenej spolupráci medzi Patriotmi a ŠBK Junior, ktorej cieľom je postupné zapájanie najtalentovanejších hráčov z mládežníckeho klubu do A-tímu mužov. Je za tým dlhodobý proces a niekoľkoročná systematická práca mládežníckych trénerov, ktorú sa budeme snažiť podporiť v rámci našich možností. Z 15 hráčov v širšom kádri Patriotov, vyšlo 6 z nich z ŠBK Junior, čím sa krok po kroku blížime k dlhodobým cieľom, ktoré sme si dali pred niekoľkými rokmi. To, aby sa z týchto chalanov stali v budúcnosti plnohodnotní hráči prvého tímu a doplnili ich postupne ďalší, chce čas, trpezlivosť a hlavne chcenie zo strany samotných hráčov, podporené dobrými podmienkami v oboch kluboch. Ako skvelá alternatíva náročného prechodu z juniorky k mužom, sa nám osvedčil model B-tímu mužov v 1. lige, so zapojením juniorov a mladších hráčov A-tímu, v ktorom chceme pokračovať aj v nasledujúcej sezóne pod spoločným názvom ŠBK Junior Patrioti Levice,“ vyjadril sa generálny manažér klubu Ladislav Garaj.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan