• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Slovenská enkláva v mužstve Spišských Rytierov sa utešene rozrastá. Spišiaci usilovne pracujú na kvalitnej slovenskej kostre družstva a po oznámení podpisov s Adamom Antonim, Viktorom Juríčkom a Daliborom Hlivákom, prichádzajú s ďalším slovenským kalibrom. Po ročnej prestávke sa pod novoveské koše vracia skúsený krídelník Tomáš Mrviš. Ten ostatnú sezónu strávil v Handlovej.

V drese "baníkov" patril k ťahúňom tímu, na palubovke strávil v priemere 31:12 minúty, počas ktorých nastrieľal priemerne 9 bodov, doskočil 4,3 lôpt a rozdal 4,3 asistencií. Spišiaci tak týmto podpisom získavajú skúsenosti, kvalitu a hlavne líderské a vodcovské schopnosti basketbalistu, ktorý je známy aj tým, že dokáže "urobiť" kabínu a byť platným hráčom na oboch koncoch palubovky. „Rozhodovanie vôbec netrvalo dlho. Spišiaci prišli so zaujímavou ponukou, vôbec netaja svoje vysoké ambície, čo ma nesmierne motivuje a páči sa mi to,“ okomentoval zrod podpisu 31-ročný krídelník.

Mrviš si uvedomuje, že Spišiaci sa spoliehajú aj na jeho vodcovské schopnosti a tejto úlohe sa vôbec nebráni: "Asi je ešte priskoro hovoriť o nejakých presných úlohách v tíme, svoje do toho určite povie aj tréner, či skladba mužstva. Myslím si však, že som dosť skúsený hráč na to, aby som sa čo najskôr a najlepšie prispôsobil. Navyše, zaujala ma ponuka Rytierov, aby som trochu pomohol aj na funkcionárskom poli, určite odovzdám aj v tomto smere moje skúsenosti, kontakty a pravdupovediac, celkom sa na to teším. Verím a dúfam, že sa všetci v hale budeme baviť basketbalom a užívať si túto prekrásnu hru. Určite by ma uspokojila finálová účasť, či úspech v nejakom z pohárov, do ktorých nastúpime, ale to je ešte strašne dlhá cesta."

Aj Tomáš Mrviš bol súčasťou "zlatej" cesty, na ktorej Spišiaci získali v ročníku 2020/2021 cenné double. Zavážil pri podpise zmluvy aj tento fakt? "Určite áno. Na Spišskú Novú Ves mám len tie najkrajšie spomienky, podmienky v tíme sú na profesionálnej úrovni a zároveň všetko pôsobí tak rodinne. Sú tu skvelí fanúšikovia, pekné mesto, tak už len ostáva hrať dobrý basketbal," skonštatoval "Mrvo". Aj on sa teší, že Spišiaci skladajú káder, ktorou prvotná os je práve tá slovenská.

Príchod skúseného krídelníka na Spiš víta aj hlava spišskonovoveského basketbalu Rasťo Javorský: "Som veľmi rád, že sme získali hráča, ktorý aj napriek svojmu už trošku staršiemu veku,  má v sebe víťaznú mentalitu a temperament byť proste najlepším. Verím, že práve ňou dokáže nakaziť celú kabínu, presne tak, ako tomu bolo v našej najúspešnejšej sezóne. My sme s Tomášom hovorili aj o iných veciach. Teší ma, že on okrem toho, že sem prišiel hrať basketbal, prišiel na Spiš basketbal aj 'robiť'. Už teraz významným spôsobom pomáha nášmu generálnemu manažérovi a poznať na ňom, že sa v tejto pozícii cíti veľmi komfortne. Rozprávali sme sa spolu aj o blízkej budúcnosti, verím, že nám 'Mrvo' pomôže aj s mládežou a ja som pevne presvedčený, že práve Spišská Nová Ves sa stane jeho basketbalovým domovom a dlhodobejšia spolupráca, ktorú sme mu ponúkli, bude prospešná pre obe strany," dodal predseda klubu.

Zdroj: basketsnv.sk

Foto: Lukáš Droppan