• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V posledný augustový piatok vycestovali handlovskí "baníci" na svoj prvý prípravný zápas do Českej republiky, kde ich premiérovo preveril účastník domácej NBL, basketbalový klub NH Ostrava. Pod košmi favorizovaného tímu sa predstavili po veľmi krátkej príprave a bez podkošovej opory, ktorú úpenlivo už dlhšiu dobu zháňali. Ostrava potvrdila úlohu favorita a Handlovčanov zdolala 99:91.

Ešte v deň vyššie spomínaného stretnutia sa "zeleno-čiernym" podarilo dieru pod košom zaplátať. Po dlhšej komunikácii dotiahli do konca rokovanie s robustným pivotom, Ioannisom Dimakopoulosom. Grécky, 27-ročný center prichádza na hornú Nitru, aby sa so svojimi 218 centimetrami ujal úlohy podkošového lídra.

Grécky obor má za sebou bohatý basketbalový životopis. Jeho posledným zamestnávateľom bol španielský celok Afanion CB Almansa, ktorý vystupuje v súťaži LEB Gold, čo je druhá najvyššia španielska liga. V sezóne 2021/2022 odohral v drese tohto celku 34 zápasov. V nesmierne silnej konkurencii nastupoval v priemere na 15,5 minúty, dosahoval 6,3 bodu a 2,7 doskoku na zápas. Napriek svojej výške disponuje vynikajúcou streľbou spoza oblúka. To podtrhuje jeho percentuálna úspešnosť trojbodových pokusov, ktorá sa vyšplhala na úctyhodných 41,9%. V streľbe za dva body dosiahol taktiež skvelých 55,2%.

Španielska liga ale nebola posledným pôsobiskom nového handlovského centra. Na Slovensko prichádza rozohraný, pretože iba nedávno ukončil pôsobenie v letnej austrálskej lige, ktorá dosahuje v celosvetovom mérite vysokú úroveň. V nej odohral desať zápasov za tím Eastern Mavericks a bol vyťažovaný na 36,7 minút, dosahoval 19,2 bodu, 14,5 doskoku, 4,9 asistencie a 1,2 bloku na zápas. Aj tu potvrdil vynikajúcu streľbu za tri body a vyšplhal sa v nej na 41,2%. V streľbe z poľa dosiahol 62,8%.

"V Španielsku som hral v tíme s Jalenom Nesbittom, ktorý pôsobil na Slovensku pred dvoma rokmi. Obliekal dres Svitu a stal sa MVP slovenskej ligy. Slovensko mi opísal ako krásnu krajinu. Aj vďaka nemu som nad ponukou z Handlovej dlho neuvažoval. Handlová je pre mňa výzva, pretože jej hlavnou ambíciou bude zaznamenať viac víťazstiev ako vlani. A práve s tým by som jej chcel pomôcť. Prvým cieľom bude postup do play off a verím, že sa nám podarí aj niečo viac. Prichádzam z Austrálie, kde som dostával veľkú porciu minút a snažil som sa vždy urobiť pre tím maximum. Som hráč, ktorý dokáže skórovať, najradšej však zapájam do hry všetkých spoluhráčov. Teraz bude najdôležitejšie stretnúť sa s nimi, či trénerom a zistiť, ako môžem využiť svoje schopnosti v prospech tímu," vyhlásil grécky center.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: cbalmansa.es