• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po dvoch vysokých prehrách sa vedenie Handlovej rozhodlo opätovne urobiť zásah do svojho družstva. Od "baníkov" odchádza dvojica amerických rozohrávačov Deleon Brown a Keon Clergeot.

Tento krok vysvetlil pre oficiálny klubový web člen vedenia Pavel Procner: "Všetko to začalo 23. novembra v Považskej Bystrici, kde sme nastúpili na osemfinálový zápas Slovenského pohára. Naše zahraničné posily nielenže tento duel odflákli, no domácich absolútne nerešpektovali a priamo na palubovke podceňovali. Je vylúčené, aby sa hráči obliekajúci handlovský dres takto správali. Pritom Považskobystričania odohrali výborný zápas, za ktorý si zaslúžia rešpekt a uznanie a v ktorom sme mali zahanbujúco na mále. Nerád to hovorím, no prvý raz v živote som sa na lavičke za vystupovanie hráčov hanbil. Ani dohovor po návrate z Považskej Bystrice nebol dostatočným impulzom, aby svoj prístup zmenili a prišiel ďalší hanebný výsledok vo Svite. No a to, čo sa udialo v stredu s Lučencom, komentovať nebudem. Po zápase desiateho kola nebolo na čo čakať. Okamžite po záverečnom hvizde začal prezident klubu konať a pristúpil k ráznym opatreniam."

Obaja hráči patrili z pohľadu štatistík k oporám Handlovej. Clergeot mal priemer 16,7 bodu, 3,8 doskoku, 2,9 asistencie a 1,6 zisku na zápas, Brown mával v priemere 12,9 bodu a 1,7 doskoku. "Myslím si, že nebolo na čo čakať. Bez chuti, energie a nasadenia sa o ligové body hrať nedá. Prezident klubu pred týmto rozhodnutím niekoľkokrát vztýčil v šatni varovný prst, no chlapci jeho varovania brali na ľahkú váhu. Nezáujem o tréning a nerešpektovanie, ba dokonca ignorovanie príkazov trénera, sú z nášho pohľadu neprípustné. A tak nám nezostávalo iné, ako pristúpiť k tomuto ráznemu rozhodnutiu. Verím, že tento krok bude výstrahou i pre zvyšnú trojicu legionárov a že ich prístup k hre sa zmení," dodal Procner. 

Pošramotenú povesť u fanúšikov si "baníci" pokúsia napraviť už v zápase 11. kola na palubovke Spišských Rytierov. 

Foto: Lukáš Droppan