• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Už krátko po tom, čo Inter Bratislava vo štvrťfinále Niké Slovenskej basketbalovej ligy uzavrel svoje účinkovanie v ročníku 2022/23, sme vám priniesli nasledujúce vyjadrenie jednej z hráčskych opôr: „Mám to naťahovať? Poviem to tak, že rokujeme s generálnym manažérom a predbežne sme sa dohodli na pokračovaní. Musíme doladiť nejaké detaily. Ja som mu povedal, že táto sezóna bola pre mňa úplne úžasná. Pokiaľ ma nebudú limitovať nejaké zranenia, ktoré by ma trápili v bežnom živote, a budem schopný hrať, rád pomôžem tomuto mladému družstvu.“ Pýtali sme sa vás, kto vyriekol tieto slová. Väčšina správne tipovala, že Marek Kozlík.

Preto nasledujúca správa asi nikoho neprekvapí, ale nepochybujeme, že mnohých poteší. Marek skutočne pokračuje a bude súčasťou žlto-čiernej úderky aj v nasledujúcom ročníku! Pokračovanie spolupráce teraz potvrdil aj Michal Ondruš, generálny manažér Interu: „Počas predchádzajúcej sezóny sa zrodila nečakaná myšlienka Marekovho comebacku. Dovolím si tvrdiť, že to bol úspešný návrat a prospešný pre obe strany. Nebolo preto komplikované dohodnúť sa na podmienkach pokračovania tohto návratu. Verím, že Mareka neprejde chuť a rovnako ako v predchádzajúcej sezóne nám pomôže na ďalšej spoločnej ceste.“

Pripomeňme si, že odchovanec Interu, ktorý v minulosti obliekal aj dresy Pezinka, Handlovej, Plzne, či Komárna a počas pestrej kariéry päťkrát oslavoval titul majstra Slovenska (dvakrát, v rokoch 2017 a 2019 s Interom) a trikrát získal Slovenský pohár, sa rozhodol v lete 2019 odísť do basketbalového dôchodku. Bývalý dlhoročný reprezentant si vlani v novembri však chcel vyskúšať, či by to ešte nešlo. A veru, že šlo! Okamžite sa stal platným členom kádra, jeho energia, vodcovské kvality a skúsenosti pomohli mladému celku a Marek, najstarší hráč v Niké SBL, nakoniec absolvoval 20 duelov, v ktorých priemerne odohral 20 minút a dosahoval 9,4 bodu na zápas.

Zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák