• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V tejto chvíli už môžeme potvrdiť príchod prvej posily do novej sezóny. Súčasťou BC Prievidza sa stáva slovenský krídelník Lukáš Bolek!

25-ročný hráč so skúsenosťami aj zo slovenskej reprezentácie má odohratých niekoľko sezón v rámci našej najvyššej súťaže. Postupne v minulosti obliekal dresy bratislavskej Karlovky, Komárna, Handlovej a naposledy pôsobil v Lučenci. V minulej sezóne si priemerne pripísal v základnej časti 6,7 bodu, 3,1 doskoku a 3 asistencie na zápas.

O služby spoľahlivého krídelníka bol v lige veľký záujem, no v príchode Lukáša Boleka do Prievidze hrá nemalú rolu náš nový tréner Saša Jankovič. "Klub na čele s pánom Zvarom už od začiatku prejavoval veľký záujem, veľmi sa mi páčila ich vízia. A veľkú úlohu v tom určite zohral príchod nového trénera Sašu Jankoviča, s ktorým som bol tiež v kontakte. A keď sa spojili tieto faktory, prakticky som nemal nad čím rozmýšľať. Chcel by som sa poďakovať aj vedeniu klubu a trénerovi za dôveru, čo si skutočne vážim," prezradil Lukáš Bolek.

Bolek s naším klubom podpísal 2-ročný kontrakt s následnou opciou. Už teraz je pritom v Prievidzi a spolu s ostatnými slovenskými hráčmi sa pripravuje na ďalšiu sezónu."Klub mi ponúkol skvelé podmienky a naozaj sa teším. Viac teda nie je tajomstvom, že momentálne už som v Prievidzi a čo najzodpovednejšie sa pripravujem spolu s tímom na ďalšiu sezónu," potvrdila naša nová posila.

V minulých sezónach si Bolek viackrát zahral aj v Prievidzi a pozná atmosféru, aká vládne v našej športovej hale. Od ďalšieho ročníka sa už bude môcť spoľahnúť na túto podporu ako domáci hráč. "Hlavnou motiváciou sú pre mňa fanúšikovia, pre ktorých to robíme. Verím, že spolu vytvoríme niečo výnimočné a na naše zápasy bude chodiť plná hala. To je také moje najväčšie želanie a verím, že sa nám to splní. Na Slovensku je v celej basketbalovej komunite známe, že Prievidza má neskutočných fanúšikov a to nielen doma, ale aj na vonkajších zápasoch. To je moja hlavná motivácia," odkázal hráč, ktorý už má vo svojej zbierke aj víťazstvo v Slovenskom pohári či ligové striebro spred roka.

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: Vladimír Dorňák