• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Blížiaci sa Royal Cup sa napokon bude musieť zaobísť bez Partizanu Belehrad. Slávny srbský veľkoklub nečakane odriekol účasť. Organizátorovi, BK Inter Bratislava, sa však promptne podarilo zabezpečiť zaujímavú náhradu. A tak, popri domácom Interi a skôr avizovaných mimoriadne atraktívnych účastníkoch PAOK Solún a Cibona Záhreb, sa už najbližší víkend v Bratislave predstaví aj popredný slovinský tím KK Zlatorog Laško.

PARTIZAN: INTERNÉ ZÁLEŽITOSTI

Dôvody, prečo Partizan napokon nepricestuje na Slovensko, vysvetlil v oficiálnom stanovisku generálny manažér Mladan Šilobad. Okrem iného sa v ňom uvádza, že v klube prišlo k výmene stráží, keď rezignoval prezident Predrag Danilovič a bol rozpustený doterajší výbor: „Na prvom stretnutí (nového, pozn.) výboru sme sa rozhodli, že nebudeme pokračovať v spolupráci s trénerom Vujoševičom a jeho asistentmi, rovnako ako s viacerými hráčmi. Pre toto rozhodnutie nemáme dostatok hráčov, aby sme mohli dať dokopy tím a sme nútení odrieknuť účasť na vašom turnaji.“ Generálny manažér Šilobad pokračoval: „BC Partizan je teraz vo veľmi delikátnej situácii, tlačený obrovskými problémami v organizačnom štábe i hráčskom kádri a preto sme nútení spraviť tento nepríjemný krok, ktorý vám spôsobí veľké problémy. Uvedomujeme si to, ale veríme, že pochopíte našu situáciu a problémy, ktoré nás trápia a že nájdete spôsob, ako napokon zorganizovať turnaj bez nás.Ešte raz, prijmite naše hlboké ospravedlnenie a my sľubujeme, že keď skonsolidujeme naše rady, radi budeme vašimi hosťami bez akýchkoľvek podmienok.“

LAŠKO: KVALITNÁ NÁHRADA

Aj keď z predchádzajúcich riadkov vidno, že Partizanu sa v dohľadnom čase možno v Bratislave dočkáme, pred organizátormi Royal Cupu vyvstala otázka, ako rýchlo zaceliť dieru, ktorá vznikla v programe beztak kvalitne obsadeného medzinárodného podujatia.

Michal Ondruš, generálny manažér BK Inter, vysvetľuje: „Situácia bola o to nepríjemnejšia, že Partizan nám oznámil, že nepríde len desať dní pred začiatkom turnaja v čase, keď takmer všetky mužstvá, špičkové a aj tie menej kvalitné, majú už dávno zostavený plán prípravy a kalendár prípravných zápasov. Hoci sme sa ocitli v časovej tiesni, podarilo sa nám dohodnúť s Laškom, popredným slovinským tímom, semifinalistom tamojšej najvyššej súťaže, účastníkom pohára FIBA Europe, ktorý má pestré skúsenosti z Jadranskej ligy i medzinárodných súťaží. Teší ma, že sa nám podarilo nielen zachrániť pôvodný formát turnaja, ale aj zabezpečiť kvalitnú náhradu, od ktorej si sľubujeme tri dobré zápasy.“

My len pripomíname, že turnaj Royal Cup za účasti domáceho Interu a troch špičkových zahraničných družstiev, sa uskutoční v bratislavskej Hant Aréne už tento víkend od piatka 18. do nedele 20. septembra. Vy, samozrejme, môžete byť pri tom. Lístky sú v predpredaji prostredníctvom siete Predpredaj.sk.

UPRAVENÝ PROGRAM TURNAJA ROYAL CUP 2015

PIATOK 18.9.2015
17:00 – KK Zlatorog Laško - BC Cibona Záhreb
19:30 - BK Inter Bratislava - PAOK BC Solún

SOBOTA 19.9.2015
17:00 - PAOK BC Solún - BC Cibona Záhreb
19:30 - BK Inter Bratislava - KK Zlatorog Laško

NEDEĽA 20.9.2015
14:00 - KK Zlatorog Laško - PAOK BC Solún
16:30 - BC Cibona Záhreb - BK Inter Bratislava

Autor: Adam Solga, Zdroj: bkinter.sk