• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nitriansky káder tesne pred oficiálnym štartom nového ročníka SBL posilnil druhý z dvojice legionárov – Filip Simič. 25-ročný talentovaný rozohrávač prišiel pod Zobor, kde si zažíva premiéru v slovenskej súťaží, z tímu Hardex Plana. Rodák zo Srbska patrí medzi stále opory družiny Petra Semana.  Tradične patrí nielen k najlepšie skórujúcim hráčom nitrianskej zostavy, ale i top hráčom aktuálne prebiehajúcej ligy. 

- Prečo si sa rozhodol hrať basketbal?

Rozhodoval som sa medzi futbalom a basketbalom. Napokon som si zvolil basketbal. Je to hra, ktorá je dynamická a vyžaduje aj dávku inteligencie.

- Kedy si sa začal basketbalu profesionálne venovať?

Basketbalu som sa začal venovať vo väčšej miere, keď som dovŕšil 16 rokov.

- Máš nejaký moment vo svojej doterajšej kariére, na ktorý rád spomínaš?

Áno. Rád spomínam na účasť vo Final Four balkánskej ligy v Rilski. To považujem aj za svoj najväčší úspech, ktorý som doposiaľ dosiahol. 

- Aké sú tvoje najvyššie basketbalové ambície?

Zatiaľ  sa sústredím na to, aby som sa neustále zlepšoval. Rád robím všetko postupne, krok  za krokom. Teraz sa zaujímam o veci, ktoré mi poradí klubový tréner. Snažím sa vypočuť si rady a naučiť sa čo najviac. V tíme chceme dosiahnuť  play-off. Rád by som bol, keby sme boli prekvapením v súťaží. 

- Ako si sa dozvedel o nitrianskom basketbalovom klube?

Rád sa zaujímam o ligy iných štátov a sledujem dianie v nich. Zároveň som začal evidovať Nitru pred pár rokmi, keď mala nejaké väčšie úspechy.

- Čo hovoríš na svoje nové pôsobisko?

Je to tím zložený z mladých hráčov. Myslím si, že mnohí z nich majú šancu presadiť sa v slovenskom basketbale. Musia však na sebe neustále pracovať. Bez problémov ma prijali medzi seba.  

- Momentálne si hráčom, ktorý v tíme zaznamenáva najväčší počet bodov a patríš k lídrom tímu. Ako hodnotíš svoju hru, ktorou sa v drese Nitry prezentuješ?

Myslím si, že stále môžem byť lepším a lepším.  Potrebujem ešte viac času, aby som sa dostal do zápasovej pohody. Nakoniec je to aj tak všetko o tímovom úspechu. Ja mu rád pomôžem.

- V našej lige je množstvo legionárov, vrátene tých zo Srbska. Poznáš niektorých týchto hráčov aj osobne?

Som na Slovensku prvý rok, ale mnohí z týchto hráčov sú moji veľmi dobrí priatelia. Poznám ich ešte z našich domácich súťaží. Poskytli mi nejaké informácie o slovenskej lige, keď som sa začal zaujímať o pôsobenie v nej.

- Odohral si už niekoľko ligových kôl. Ako hodnotíš úroveň našej ligy?

Obľúbil som si ligu. Špeciálne publikum jednotlivých klubov, ktoré je vždy niečím špecifické.  Organizácia je tiež riešená na vysokej úrovni.

- Sú nejaké miesta, ktoré si už v Nitre navštívil? Prípadne čo by si chcel vidieť? 

Prešiel som mestom a je krásne. Navštívil som zatiaľ len Nitriansku galériu. Dúfam, že postupne spoznám v Nitre viacero zaujímavých miest.   

Autor: Daniela Okošová, Zdroj: mbknitra.sk

FOTO: RASTISLAV BÚGEL