• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Mladý talentovaný krídelník sa chce pobiť o miestenku v A-tíme, na mesto si postupne zvyká.

Basketbalový klub VŠEMvs Karlovka Bratislava dáva priestor a možnosť ukázať sa mnohým mladým slovenským basketbalistom z celej krajiny. Jedným z nich je aj 19 ročný Prievidžan narodený v Bojniciach Marek Mäsiar. Ten si v sobotnom zápase so Svitom pripísal svoj druhý profesionálny štart v najvyššej súťaži. Marek ako junior reprezentoval Slovensko v kategóriách U16, U18 a U20.

Mladý 191 centimetrov vysoký krídelník bol dlhé roky mládežníckym hráčom tímu Baník Cígeľ Prievidza. No tak ako mnohí v jeho veku, začal riešiť svoju budúcnosť. "U nás doma vždy platilo pravidlo najprv škola, potom basketbal," vysvetľuje. Práve to bol dôvod, prečo sa rozhodol skúsiť šťastie v Karlovke. "Prišli mi ponuky z viacerých klubov, no ja som sa chcel dostať práve sem. V Karlovke mám možnosť hrať basketbal na najvyššej úrovni, zároveň sa to nebije s mojím štúdiom," je spokojný.

Marek sa tak sťahoval z Prievidze do Bratislavy. "Je podstatne väčšia s množstvom možností pre mladých ľudí," myslí si. Jeho život sa tu zmenil. Opustil Prievidzu, kde ostala jeho rodina a mnoho priateľov. V Bratislave postupne spoznáva nové prostredie, čelí novým výzvam, no aj všetkých známej bratislavskej doprave. "V Prievidzi sa všade dostanem za polhodinku aj pešo. Každodenné dochádzanie do školy a na tréningy je veľmi vyčerpávajúce. Na všetko sa ale dá zvyknúť," tvrdí.

Okrem samých Áčok v indexe by Marek chcel zbierať aj áčkové štarty medzi profesionálmi. V tíme je však veľká konkurencia, keďže v druhej najvyššej slovenskej súťaži funguje karloveský B-tím. "Chcem sa prebojovať natrvalo do Áčka. Ukázať trénerovi, že i keď som jeden z najmladších hráčov, mám na to, zasiahnuť do diania na palubovke," hovorí ambiciózne a dodáva, že očakáva skvelú sezónu plnú basketbalových zážitkov, no i tvrdej roboty a radosti z víťazstiev. Práve tento súboj hráčov o miestenky na zápasy SBL dodávajú hráčom chuť pracovať na sebe a zlepšovať sa.

Autor: Tomáš Kottra, Zdroj: mbkkarlovka.sk

FOTO: DOMINIK HAVEL