• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V uplynulej sezóne zamieril pod Zobor z hlavného mesta do Nitry Jakub Novysedlák. Nitriansky krídelník popri štúdiu zbieral cenné minúty na palubovke a hernú prax. Aktuálne patrí v tíme Petra Semana k hráčom, na ktorých sa po striedaní hráčov zo základnej zostavy kladie najväčší nátlak.

 

- Pracoval si na niečom konkrétnom počas letnej prípravy, čo si chcel do tejto sezóny vylepšiť?

Tým, že sa počas letnej prípravy nehrá veľa zápasov, tak som sa zameral na individuálne činnosti a rozvoj atletiky a výbušnosti. Pribrzdilo ma na tri týždne zranenie. V prvom augustovom týždni som si spravil silnejší výron, čím som sa dostal rýchlo z nuly do mínusu.

- Už pár týždňov trénujete s dvojicou koučov Seman – Ristanovič. Ako sa ti pracuje pod  ich vedením?

Páči sa mi ich prístup k nám. Venujú sa nám a pracujú s nami ako na rozvoji fyzických a silových prvkov, tak aj na individuálnych technických činnostiach a zručnostiach.

- Prvá štvrtina základnej časti je už za nami. Ako ju hodnotíš?

Mám zmiešané pocity.  Každým zápasom si myslím, že hráme lepšie a lepšie. No na druhej strane sme mohli mať na svojom konte už tri výhry, keď sme nedokázali zúžitkovať v podstate vyhraté zápasy na Karlovke a vo Svite.

- V Spišskej Novej Vsi sa zrodila vaša prvá sezónna výhra. Berieš ju ako motiváciu do ďalších bojov?

Určite áno. Minulý rok sme vyhrali len tri zápasy a vieme aké to je depresívne prehrávať v podstate celú sezónu. Takýto pocit už nechceme zažiť.

- Zároveň pozitívne ohlasy na vašu hru prišli po zápasoch s favoritmi ako Komárno či Košice. Súhlasíš s nimi?

Samozrejme. Hrali sme dobre, dokázali sme to, čo nám robilo problém v doterajších zápasoch a to držať tempo, koncentráciu a hrať rovnako celých 40 minút. Myslím si, že v týchto zápasoch sa nám to plus - mínus podarilo. V záveroch stretnutí sa vždy ukázala väčšia skúsenosť súpera.

- Momentálne Vám v zostave chýbajú Štefek a Kysela. Podpísala sa ich absencia aj pod výsledok s Prievidzou?

Chýbajú nám veľmi citeľne. Obaja mali dobrú formu a boli veľkým prínosom pre náš tím. Prehre s Prievidzou by asi nezabránili, ale výsledok by určite nebol taký priepastný. Dúfame, že sa rýchlo vrátia do zostavy.  

- Zmerali ste si sily už s každým ligovým tímom, ktorý zápas bol pre teba doposiaľ najťažší?        

Jednoznačne ten s Prievidzou. Tí nás doslova "zjedli" a vychutnali.  Boli agresívni, mali presnú ruku pri streľbe a potrestali každú jednu chybu z našej strany úspešným a rýchlym protiútokom.

- Čo ťa na basketbale fascinuje najviac?

Basketbal je už súčasť môjho života. Hrám ho od 7 rokov a neviem si predstaviť byť bez neho. Fascinuje ma na ňom všetko. Jednoducho ten šport milujem.

- Aké máš ciele do budúcnosti?

Hrať basketbal čo najdlhšie ako to bude možné a zároveň na čo najvyššej úrovni akej budem schopný.

Autor: Daniela Okošová, Zdroj: mbknitra.sk

FOTO: RASTISLAV BÚGEL