• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zápas medzi extraligovou Karlovkou a Interom si môžu zdarma prísť pozrieť všetci žiaci.

Vo svojej druhej extraligovej sezóne zorganizoval Mládežnícky basketbalový klub Karlovka viacero akcií v rámci projektu ŠKOLA NA BASKET. Jeho cieľom je ukázať žiakom prvého a druhého stupňa ZŠ, ale aj starším, basketbal na najvyššej úrovni. Projekt pre mladých športovcov vyvrcholí tento piatok (11.12.). Dopoludnia o 11:00 nastúpia hráči Karlovky na palubovke bratislavskej Hant Arény proti domácemu bratislavskému Interu.

Už od úvodných kôl sa darilo pritiahnuť na najvyššiu mužskú basketbalovú súťaž množstvo detí. "Môžu si tak naživo a zblízka užiť atraktivitu, súťaživosť a vysokú dynamiku profesionálneho basketbalového duelu," prezrádza šéftréner Karlovky František Kubala. "Všetci účastníci mali možnosť aktívne sa zapojiť do diania zápasu. Či už pred jeho začiatkom pri predstavovaní tímov a škôl, mohli povzbudzovať v radoch nášho fanklubu alebo mohli cez polčasovú pauzu súťažiť v detských minibasket disciplínach," približuje F. Kubala.

Odložený súboj 18. kola medzi bratislavskými rivalmi bude napokon poslednou a zároveň najväčšou akciou projektu ŠKOLA NA BASKET a tiež posledným súťažným zápasom pred Súbojom hviezd najvyššej basketbalovej súťaže. Extraligový tím VŠEMvs Karlovka Bratislava vyšiel svojmu súperovi s nabitým programom v ústrety a vzdal sa domáceho prostredia i tradičného večerného zápasového času. "Dohodli sme sa, že prispôsobíme termín, čas i miesto všetkých školákom, ktoré by si mali záujem prísť so svojimi žiakmi na extraligový basketbal," vysvetľuje F. Kubala s tým, že budúci rok chce Karlovka v tomto projekte pokračovať.

Súboj je určený najmä pre najmladších športových priaznivcov zo základných, či stredných škôl, no vítaní sú aj iní basketbaloví fanúšikovia. "Verím, že si všetky deti prídu na svoje a uvidia v atraktívnej hale atraktívny basketbal. Pre všetkých je vstup zdarma," dodáva F. Kubala.

Autor: Tomáš Kottra, Zdroj: mbkkarlovka.sk

FOTO: MARTIN ŠOPINEC