• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po dvoch „povinných“ víťazstvách nad Svitom a Nitrou cestovali Býci na palubovku obhajcu majstrovskej trofeje do Komárna s úmyslom prekvapiť. To síce napokon nevyšlo, ale v zápase boli i fázy, kedy to vyzeralo pre Košičanov veľmi nádejne.

„Bol to veľmi dobrý zápas vo výbornom prostredí. Tamojší diváci vytvárajú už pred stretnutím búrlivú atmosféru. Domáci sa v nej na začiatku dostali do vedenia, ale podarilo sa nám vyrovnať a prvú štvrtinu sme dokonca vyhrali o tri body. Polčas sme napokon prehrali o kôš a zápas sa asi zlomil v tretej štvrtine. Tá pre nás vyznela najhoršie a súper sa dostal až do jedenásťbodového vedenia,“ vracia sa k prehre 71:78 v Komárne manažér KB Košice Ivan Benninghaus. „V záverečnej časti sme to skresali na dva body, ale napokon rozhodla väčšia túžba po víťazstve na strane domáceho tímu. Napokon sme tak prehrali v Komárne rovnakým rozdielom ako v prvom zápase.“

Prvou hviezdou zápasu bol jednoznačne rozohrávač  Aleksandar Vlahovič, ktorý sa blysol 29 bodmi, troma asistenciami a štyrmi doskokmi. Posledná z posíl Býkov robí Benninghausovi radosť. „Vlahovič sa ukazuje naozaj veľmi prínosne. Nielenže má kvalitný prehľad a dokáže nájsť spoluhráčom pod košom, v Komárne ale ukázal i presnú ruku. Svojimi 29 bodmi zatienil všetkých strelcov zápasu. Škoda len, že nám nezabrali i naši tradiční bodonosní hráči ako Baťka, Keely či Jacobo. V opačnom prípade by bol v hre oveľa lepší výsledok.“

Už v stredu sa môžu „žlto-červení“ vrátiť na víťaznú cestu. Čaká ich totiž cesta do hlavného mesta, kde si sily zmerajú proti siedmej Karlovke.

„Liga sa postupom času vykryštalizovala na prvú päťku, ktorá by mala zabojovať o medaily a zvyšok. Karlovka patrí do spodnej časti a tak by sme mali vyhrať, ale nezabúdajme, že v prvom stretnutí sme tam bojovali o víťazstvo do posledných sekúnd. Priebeh hry bol skutočne veľmi, veľmi vyrovnaný,“ upozornil I. Benninghaus.

V súvislosti so stredajším súperom pridal: „Karlovka je družstvo, ktoré nemá čo stratiť a doma bude hrať bez zábran. Majú hráčov, ktorí dokážu skórovať a ak sa „zbláznia“, tak môžu nastrieľať desať či pätnásť trojok. Bude to teda o tom, aby sme ich nepodcenili ani na sekundu a od začiatku sa maximálne sústredili najmä na to, že sme prišli do Bratislavy po dva body.“

Po odohraní 23 zápasov základnej časti patrí Býkom s bilanciou 15 víťazstiev a 8 prehier priebežná tretia priečka tabuľky. Podľa manažéra klubu to mohlo byť aj o kúsok lepšie, celkovo ale môže nateraz konštatovať spokojnosť. To podstatné totiž ešte iba príde.

„Cieľom pre zvyšnú časť základnej fázy bude poraziť všetkých súperov z dolnej polovice tabuľky a doma by sme chceli vyhrať nad Levicami a Komárnom. V Prievidzi a na Interi môžeme len prekvapiť, pretože ide o nesmierne silných súperov. Inter výrazne posilnil a Prievidza hrá doma pred dva a pol tisíckami divákov tradične veľmi kvalitne. Ak však pôjdeme do týchto zápasov s čistou hlavou, tak môžeme prekvapiť hocikoho,“ dodal Ivan Benninghaus.

Autor: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: PETER JESENSKÝ