• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Víkendový finálový turnaj Budiš Slovenského pohára je za nami. Trofej putuje do vitríny bratislavského Interu, medzi víťazov diania v Prievidzi sa ale určite zaradili i basketbalisti KB Košice. Na Hornej Nitre potvrdili výkonnostný vzostup a po tom čo v piatok doslova sfúkli Levice (87:66), mali v sobotu doslova na lopate domácich “baníkov”. Nad Prievidzou viedli už o osemnásť bodov a o postup do finále ich pripravila až dramatická koncovka.

“S našim herným prejavom sme určite spokojní. Zaregistrovali sme viacero veľmi pozitívnych ohlasov a mrzí nás len to, že sme nedotiahli do víťazného konca fantasticky rozohraný zápas s Prievidzou. S tým spokojní byť nemôžeme,” vracia sa k víkendovému turnaju asistent trénera Richard Leško.

Býci v každom prípade potvrdili, že v poslednom čase dokážu držať krok i s najlepšími klubmi Slovenska. Po víťazstve siahali po veľmi podobnom priebehu aj v extraligovom súboji na Interi.

“Je to tak, bolo to podobné. V ofenzíve hráme rýchlejšie, chlapci sa dostávajú do nového systému a vidieť tam istý progres. Chce to ešte jednu vec – dokázať produkovať takéto výkony od úvodu až do samotného konca zápasov,” upozorňuje Leško. 

Zlepšené výkony zaregistrovali i súperi, ktorí začínajú hovoriť o Košiciach s čoraz väčším rešpektom. Postrehol to i košický asistent. “Vnímame, že náš kredit stúpa. Registrovali sme to z rozhovorov a ostáva veriť, že to potvrdíme aj vo štvrtkovom súboji proti Svitu. Aj touto cestou by som chcel pozvať všetkých fanúšikov do Angels arény, radi by sme ich potešili dobrou hrou a víťazstvom.”

Vo štvrtkovom súboji proti Svitu čaká divákov i jedno prekvapenie. Na okamih si totiž možno budú myslieť, že Košice získali ďalšieho nového hráča. Svojej mohutnej brady sa totiž zbavil Aleksandar Vlahovič.

“Veru, vyzerá ako nový hráč. Keď Samsonovi odstrihli vlasy, stratil svoju silu. Alex nás ale ubezpečil, že jemu nič také nehrozí a basketbalové umenie nemal ukryté v brade,” pousmial sa na záver Richard Leško.

Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: PETER PENIAŠKO