• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po dvoch presvedčivých víťazstvách utrpeli basketbalisti KB Košice v treťom štvrťfinálovom súboji na palubovke Levíc prvú prehru v play-off. V stredajšom domácom zápase budú mať napriek tomu príležitosť vybojovať postup do semifinále.

“Vždy som hovoril, že Levice majú silný tím a v tomto zápase zahrali lepšie ako my. To nespochybňujem. Pre nás je ale podstatné, že máme na svojom konte jeden brejk a pred štvrtým zápasom vyhrávame 2:1,” rozhovoril sa tréner Dražen Brajkovič. “Viac ako samotná prehra ma ale v sobotu zarazila jedna vec. Ako tréner som zažil štyri majstrovstvá sveta a šesť majstrovstiev Európy. Okrem toho mnoho iných ťažkých zápasov. Nikdy som ale nevidel, aby hráč – v tomto prípade to bol Markovič – kopol nohou do hlavy ležiaceho súpera a rozhodcovia to nechali tak. Podľa mňa išlo o čistý úmysel a niečo také som naozaj v živote nevidel. V normálnej basketbalovej krajine by niečo také tolerovať nemali. Toto bola vec, ktorá ma naozaj nahnevala. Inak uznávam oprávnenosť našej prehry a my sa už sústredíme na dôležitý stredajší zápas.”

V ňom budú mať Býci príležitosť získať tretie víťazstvo a vybojovať si tak semifinálovú sériu proti Prievidzi. Chorvátsky tréner neočakáva nič jednoduché, svojim zverencom ale stopercentne verí.

“Ten zápas chceme jednoznačne vyhrať. V žiadnom prípade neklesáme na duchu, veď azda nikto nečakal, že cez Levice postúpime 3:0 na zápasy. Musíme si uvedomiť, že ak by v poslednom kole neprehrali so Svitom, tak by vstupovali do play-off z tretej pozície,” upozornil Brajkovič. “Je to teda veľmi silný súper a my sme už po prvých dvoch víťazstvách jasne hovorili, že ostávame nohami pevne na zemi. Ešte sa v semifinále nevidíme, urobíme ale všetko preto, aby sme sa tam dostali.”

Košický tím verí pred rozhodujúcou bitkou v podporu publika. Diváci v Leviciach boli pre Patriotov doslova šiestym hráčom a niečo podobné by uvítali i Býci.

“Verím, že diváci prídu a vytvoria nám pravú domácu atmosféru. Musíme si uvedomiť, že ešte pred rokom hrali Košice druhú ligu a teraz majú šancu postúpiť do semifinále. Myslím si, že by to bol veľký úspech a v stredu sa preto potrebujeme všetci spojiť,” dodal burcujúcim tónom Dražen Brajkovič.

Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: PETER JESENSKÝ