• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Semifinálový dvojzápas Alpsko-jadranského pohára medzi MBK Rieker COM-therm Komárno a slovinským Zlatorogom Laškom otvorili lepšie „obuvníci“. Pred domácim publikom nedali svojmu súperovi väčšie šance a do odvety si vezú náskok 12 bodov (80:68).

Komárno položilo základ výsledku v prvom polčase, hlavne v druhej štvrtine, kde odskočili súperovi až na viac 20-bodový rozdiel. Čo bolo podľa trénera tímu rozhodujúcim faktorom? „Myslím si, že vysoká úspešnosť streľby. Napriek tomu, že sme súpera udržali na 35 bodov, tak sme sa nedokázali vysporiadať s ich útočným doskokom. Súperov útočný doskok bol vodou na ich mlyn a dôvod, prečo sme druhý polčas prehrali. Dokázali sme eliminovať našou útočnou potenciou a udržať súpera na 68 bodov, to nás môže tešiť,“ odpovedal po zápase Richard Ďuriš.

Slovenský zástupca predviedol svojim divákom príkladnú obranu, tím z čela slovinskej ligy udržali do polčasu len na 35 bodov. Laško malo veľké problémy hlavne so streľbou zo strednej a väčšej vzdialenosti. „Veľa ich striel prichádzalo v závere útoku, pri ktorých volili niekedy aj nie ideálnu pozíciu. Najväčší rozdiel bol v bodoch z druhých šancí, kde súper dal 23 oproti 4 našim bodom. Toto bude ich sila doma. S tým sa budeme musieť vysporiadať, ak chceme pomýšľať na dobrý výsledok,“ uviedol svoj pohľad na vec komárňanský kormidelník.

Po prestávke sa priebeh vyrovnal, ale tromfy držali aj naďalej v rukách hráči Komárna. „Určite ide o kvalitný výsledok proti dobrému tímu. Nemáme sa za čo hanbiť. Musíme sa pripraviť na ďalší zápas, bude totiž ťažký,“ povedal pivot domácich Boris Bojanovský. Aj napriek miernej strate náskoku v závere, si „obuvníci“ veria pre odvetou. „Mrzí to trošku, ale víťazstvo je víťazstvo. Chceme ísť na výhru aj u nich. Musíme dať pozor na útočný doskok, dali nám veľa ľahkých košov po nepremenených strelách. Musíme sa na zamierať na doskakovanie a eliminovať ich ľahké koše,“ dodal pivot Komárna. Prípadný postup by priniesol slovenskému basketbalu historický úspech v Alpsko-jadranskom pohári. V predchádzajúcej edícii prehrala BC Prievidza na Final Four obe stretnutia. „Keby sa nám podarilo uspieť,  postúpiť cez tento dvojzápas, tak by išlo o veľkú psychickú vzpruhu,“ myslí si Ďuriš.

Highlighty zo zápasu Komárno – Laško:

Foto: Karol Scholtz