• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Levickí Patrioti využijú ligovú prestávku na to, aby si odškrtli zo zápasového programu úvodné štvrťfinálové stretnutie Alpsko-jadranského pohára. Na úvod sa predstavia doma proti chorvátskemu KK Vrijednosnice Osijek.

BK Levickí Patrioti - KK Vrijednosnice Osijek (Chor.)

Športová hala, streda 6. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Roman Lamoš, Ladislav Bartoš

Aktuálne informácie: Úradujúci majster si už na začiatku februára vyskúša, ako chutia stretnutia play off. V rámci krátkeho ligového voľna totiž pokračuje jeho púť Alpsko-jadranským pohárom. Tím trénera Tea Hojča aktuálne prechádza náročným obdobím, ktoré je v znamení absencií a hráčskych rošád. Na začiatku týždňa klub informoval, že pustil do slovinskej Ľubľany Bobana Tomiča a dlhšiu dobu bude absentovať pre zranenie päty Nikola Gačeša. K dvom zlým správam sa pridala však aj jedna dobrá, k "žlto-zeleným" sa pridal švédsky reprezentant Dino Pita, ktorý by mal debutovať práve v stredu. Patrioti mali dlhšiu prípravu na tento zápas, keď naposledy sa predstavili minulú stredu pred televíznymi kamerami, z palubovky Žiliny si vtedy odnášali víťazstvo 66:61. Slovenský basketbal teraz čaká konfrontácia s chorvátskym, Osijeku patrí v Premijer lige pokojné miesto v strede tabuľky, keď sa nachádza na šiestej pozícii s bilanciou 7 výhier a rovnakého počtu prehier. Mladý kolektív trénera Domagoja Kujundziča ťahá reprezentačný rozohrávač Mário Ihring, bývalý hráč Prievidze. Veľkou hrozbou je krídelník Abdul-Malik Abu z Nigérie či skúsený Chorvát Ante Gospič. Citeľnou stratou bol pred niekoľkými dňami odchod Ozrena Pavloviča do českých Pardubíc, ale aj bez neho vyšiel Osijeku test pred stredajším duelom. V lige dokázali zdolal Šibenik na domácej palubovke 104:95.

Motívy zápasu: Vytvorenie si čo najlepšej východiskovej pozície pred odvetou, ktorá je na programe v pondelok 11. februára. Hráčska kvalita a skúsenosti hovoria v prospech domácich, ale hostia už v pohári ukázali, že si dokážu poradiť aj s kvalitnejšími súpermi. Rozhodovať sa môže pod košom, keďže Osijek je druhým najlepšie doskakujúcim mužstvom v chorvátskej lige.

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Nie sme momentálne v ideálnej situácii, ale proti dobrému súperovi budeme bojovať o víťazstvo."

Foto: Lukáš Droppan