• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Patrioti Levice štartujú v piatok už svoju piatu sezónu v Alpsko-jadranskom pohári. V generálke na novú sezónu Slovenskej basketbalovej ligy ich preverí slovinské družstvo KD Hopsi Polzela.

KD Hopsi Polzela (Slov.) – Patrioti Levice

Športna dvorana Polzela, piatok 27. septembra o 19.00 h – štatistický prenosvideo prenos

Zverenci trénera Michala Madzina sú stálicou nadnárodnej súťaže, ale s Polzelou to bude ich premiérová konfrontácia. Účastník slovinskej najvyššej súťaže hrá Alpsko-jadranský pohár druhú sezónu, v prvom roku obsadil v B-skupine nepostupové tretie miesto. V domácej lige mal našliapnuté k vynikajúcemu výsledku, po základnej časti bol na treťom mieste, ale vo štvrťfinále pohorel proti Heliosu Suns Domžale. Hopsi je však finalistom Slovinského pohára a nedávno sa predstavil aj v Superpohári, s Primorskou prehral vysoko 74:106. „Čaká nás kvalitný súper, ktorý nás dobre preverí. Polzela hrá fyzicky a má vysokých hráčov aj na obvode. My chceme naše výkony z prípravy posunúť vyššie a pracovať na našom zlepšení. Budeme makať 40 minúť na maximum,“ prezradil pred zápasom kouč Levíc Michal Madzin.

Zaujímavosťou duelu bude, že sa proti Patriotom predstavia dve známe tváre. Jednou z nich je bývalý hráč Prievidze Milojko Vasilič a tou druhou je ex-Levičan Miha Vašl. Slovinský rozohrávač bol v sezóne 2017/2018 pri majstrovskom titule „žlto-zelených“. Za pozornosť stojí aj ďalší rozohrávač Američan Anthony Collins, v predchádzajúcom ročníku bol druhý v počte asistencií v anglickej najvyššej súťaži.

V generálke zvíťazila Polzela nad Záhrebom 88:73. Úspešní boli aj Levičania, na domácom turnaji obsadili druhé miesto. Najskôr prehrali so slovinským Domžale, ale následne zdolali Opavu (73:66) a potom aj Brno (74:65). „Sme radi, že nás po dlhšej dobe čaká súťažný zápas. O súperovi nemáme veľa informácií, avšak musíme sa sústrediť hlavne na našu hru. Po domácom turnaji sme si na videu rozobrali chyby, ktoré sme robili. Verím, že sa nám ich podarí zápas od zápasu odstraňovať. Na stretnutie sa už veľmi tešíme a verím, že sa nám ho podarí dotiahnuť do víťazného konca,“ uviedol krídelník Martin Bachan.

Foto: Lukáš Droppan