• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nový týždeň, ďalšie zápasy Alpsko-jadranského pohára so slovenskou účasťou. Najskôr sa pozrieme na Patriotov Levice, ktorí v rámci A-skupiny privítajú doma rakúsky Wels. Zverenci trénera Michala Madzina sa pokúsia zaknihovať druhe tohtosezónne víťazstvo v tejto súťaži.

Alpsko-jadranský pohár - A-skupina (streda 6. októbra o 18.00 h):

Patrioti Levice - Raiffeisen Flyers Wels (Rak.)

K zápasu: Levičania majú za sebou úvodný týždeň nového ročníka, z pohľadu výsledkovej bilancie bol úspešný len z polovice. V Alpsko-jadranskom pohári zvíťazili na palubovke chorvátskej Šibenky (79:64), ale v lige na to nenadviazali. A to pri tom s Lučencom vyhrávali takmer celý zápas, lenže nezvládnutá koncovka priniesla napokon konečný výsledok 82:85. Patrioti tak pokračujú v domácej šnúre zápasov, druhým víťazstvom v Alpsko-jadranskom pohári by si mohli poistiť aktuálne postupové miesto v A-skupine. "Už v prvom zápase skupiny Wels ukázal, že je to silný a skúsený tím. Výsledok z Pardubíc, kde do poslednej minúty siahali na víťazstvo, hovorí za všetko. Majú vo svojom kádri veľmi zaujímavých jednotlivcov a budeme sa musieť vysporiadať s viacerými silnými stránkami súpera. Chceme si napraviť chuť, potešiť seba a aj našich fanúšikov," uviedol pred zápasom tréner Michal Madzin. 

Zástupcia rakúskej najvyššej súťaže patrí do početného pelotónu nováčikov aktuálnej edície nadnárodnej súťaže. Wels hrá po 12 rokoch opäť európsku súťaž, vtedy bol súčasťou Európskeho pohára (Eurocupu). Družstvo trénera Sebastiana Wasera patrí k popredným tímom Superligy, v posledných piatich sezónach neskončil nikdy horšie ako na 5. mieste. Domácu ligu ešte Wels neodštartoval, ale v Alpsko-jadranskom pohári už naznačil svoju kvalitu, keď len tesne prehral v Pardubiciach (76:79). K lídrom družstva určite patrí navrátilec, americký krídelník Cameron Delaney. Nositeľom kvality by mali aj ďalší legionári, pod košom Američan Jimbo Lull a Davor Lamešič a rozohrávač Sam Orf a Christian von Fintel. "Proti Pardubiciam sme videli, že 30 dobrých minút nestačí. Proti Leviciam to bude rovnaké, musíme byť koncentrovaní celých 40 minút. Zápas s Patriotmi nám ukáže, ako sme na tom pred začiatkom ligy," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú webstránku kouč Welsu. 

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan