• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Liga má počas týždňa pauzu, ale niektoré tímy to využijú k odohraniu duelov v Alpsko-jadranskom pohári. Patriotov Levice čaká v rámci A-skupiny zatiaľ najnáročnejšia skúška, vo svojom stánku privítajú úradujúceho šampióna a momentálne druhý najlepší tím českej ligy - BK JIP Pardubice.

Alpsko-jadranský pohár - A-skupina (utorok 19. októbra o 17.00 h):

Patrioti Levice - BK JIP Pardubice (ČR)

K zápasu: Basketalových fanúšikov čaká prestížna a tiež atraktívna česko-slovenská konfrontácia. Levice majú rozhodne čo vracať svojmu najbližšiemu súperovi v Alpsko-jadranskému pohári. V sezóne 2019/2020 s ním prehral vo štvrťfinále (81:81, 57:78), Pardubice sa stali víťazom tejto súťaže. Tieto dva tímy sa stretli nedávno aj v rámci Federálneho pohára, slovenský zástupca opäť ťahal za kratší koniec (78:86). Do ostrého zápasového diania vstúpili oba celky vynikajúco, Patrioti si dokonca môžu vytvoriť solídnu postupovú pozíciu pred odvetnými zápasmi v A-skupine, keď majú zatiaľ na konte dve víťazstvá. Čo sa týka Niké SBL, tak Levičania majú aktuálne na konte tri víťazstvá v rade a sú na druhom mieste tabuľky. Vo víkendovej previerke uspeli doma proti oslabenému Svitu (82:60). "Pred nami stojí veľká výzva. Aktuálna forma a výsledky Pardubíc v českej lige hovoria za všetko, naozaj nás čaká veľmi kvalitný, dobre hrajúci súper a náročný zápas. Tešíme sa však na to. Verím, že nastúpime s energiou a ukážeme počas 40 minút náš maximálny výkon, ktorým potešíme seba a našich fanúšikov," povedal pred zápasom tréner Patriotov Michal Madzin. 

Ako sme napísali vyššie, Pardubice sú stále úradujúcim šampiónom Alpsko-jadranského pohára. V minulosti si zahrali aj v Lige majstrov a Európskom pohári FIBA. Tím z mesta perníkov má tak bohaté skúsenosti s medzinárodnou konfrontáciou. Po troch rokoch, kedy chýbal v domácej lige medzi najlepšou štvorkou, by sa rád vrátil na popredné pozície. A to sa im zatiaľ v úvode sezóny darí, aktuálne sú po Nymburku najlepším tímom českej Kooperativy NBL. V tabuľke sú na 2. mieste, jediná tohtosezónna prehra prišla práve s jasným suverénom tamojšej scény. Tím trénera Dina Repešu má tiež na svojom konte tri výhry za sebou, cez víkend uspel na palubovke Hradca Králové (96:92). V Alpsko-jadranskom pohári má na konte zatiaľ víťazstvo nad Welsom (79:76). Lídrom pardubického kolektívu je reprezentant Česka Tomáš Vyoral, do širšej nominácie patrí aj Peter Šafarčík a Kamil Švrdlík. Pozor si musia dávať aj na ex-hráča Spišskej Novej Vsi Phila Henryho, jeho krajana Danteza Waltona a Davida Pekáreka. "Domáci sa opierajú o podkošových hráčov, Juríčka a Bojanovského, k ním majú ďalších skúsených hráčov na perimetri. Naviac, majú rovnako ako my dobrú bilanciu v lige, takže čakáme veľmi ťažké stretnutie," vyjadril sa asistent Pardubíc Adam Konvalinka pre oficiálnu klubovú webstránku. 

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan