• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Stred týždňa spestrí ďalšia konfrontácia v Alpsko-jadranskom pohári. V akcii budú Patrioti Levice, proti chorvátskej Šibenke si môžu definitívne zabezpečiť miestenku vo štvrťfinále tejto súťaže.

Alpsko-jadranský pohár - A-skupina (streda 1. decembra o 19.15 h):

Patrioti Levice - GKK Šibenka (Chor.)

K zápasu: Pred Patriotmi je náročný návrat do súťažného tempa, keďže ešte v pondelok večer si viacerí členovia tímu plnili v lotyšskej Rige povinnosti pri reprezentačnom tíme Slovenska. V Alpsko-jadranskom pohári to má slovenský zástupca rozbehnuté výborne, je na prvom mieste A-skupiny a proti Šibenke si môže vybojovať miestenku do vyraďovacej časti tejto súťaže. Levice môžu zostať jediným tímom, ktorý si zahrá vo všetkých edíciách play off Alpsko-jadranského pohára. Čo sa týka formy pred reprezentačnou prestávkou, tak zverenci trénera Michala Madzina prišli práve v nadnárodnej súťaži o víťaznú sériu, keď prehrali v Pardubiciach (75:83). V Niké SBL majú aktuálne na konte dve víťazstvá za sebou, to posledné sa zrodilo v Lučenci (91:82). "Po dlhšej prestávke nás čaká zápas, na ktorý sa musíme poctivo pripraviť, hoci času bude málo, nakoľko chalani sa vrátia len deň pred zápasom. Nesmieme nič podceniť a zabudnúť na zápas, ktorý sme odohrali u nich," povedal pivot Viktor Juríček. 

Šance na účasť v play off stále živí aj zástupca chorvátskej najvyššej súťaže. Šibenka má momentálne v A-skupine bilanciu jedného víťazstva a dvoch prehier, čiže prípadným úspechom by sa priblížila Leviciam a Pardubiciam. Lenže ich momentálna forma nie je ideálna, čo dokumentuje najmä 10. miesto v 12-člennej chorvátskej Premijer Lige. V pondelok však zaznamenali dôležité víťazstvo, keď uspeli na palubovke tabuľkového suseda z Osijeku (78:73). Ešte pred reprezentačnou prestávkou neuspeli v Alpsko-jadranskom pohári v konfrontácii s Pardubicami (67:82). Čo sa týka družstva, tak v porovnaní s prvým vzájomným zápasom neprišlo k žiadnym zmenám, akurát pod košom získali Roberta Kujundžiča. Levičania si musia primárne dávať pozor na Patrika Jambroviča, Bruna Solomuna, Adnana Arslanagiča a Pavaa Paiča. "V zápase s Levicami si chceme vyskúšať niektoré veci, ktoré sme robili na tréningu. Šancu by mal dostať každý hráč. Hlavné je maximálne nasadenie, Šibenka musí byť známa svojou bojovnosťou. Levice sú skvelým tímom, nie nadarmo vedú na Slovensku svoju ligu. Za šesť dní nás čakajú tri ťažké zápasy vonku a autobusom nacestujeme 2500 km," vyjadril sa tréner Šibenky Damir Milačič pre oficiálnu klubovú webstránku. 

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan