• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V play off Alpsko-jadranského pohára už sú dvaja zástupcovia Niké SBL, teraz sa k ním môže pridať tretí. Inter Bratislava si to v rámci B-skupiny rozdá so slovinským Šenčurom o postupovú miestenku. Víťaz má istotu druhého miesta, pre zdolaného sa účinkovanie v súťaži končí.

Alpsko-jadranský pohár - B-skupina (štvrtok 23. decembra o 15.00 h):

Inter Bratislava - KK Šenčur GGD (Slov.)

K zápasu: Karty sú rozdané jasným spôsobom, víťaz predvianočného a záverečného duelu v B-skupine sa dostane medzi najlepšiu osmičku. Tam už na neho netrpezlivo čakajú Spišskí Rytieri. A práve o toto miesto zabojuje Inter Bratislava. "Žlto-čierni" idú do tohto stretnutia v dobrej forme, v lige neprehrali tri stretnutia za sebou a v tabuľke sa vyšvihli už na štvrté miesto. Naposledy si práve poradili s "Novovešťanmi" (88:82), čo je aj ich možný súper vo štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára. Dobrou správou je, že výkony Interu majú gradujúcu formu, čo sa ukazuje najmä na prínose legionárov. Teraz je pred všetkými na súpiske veľká výzva, pokoriť aj v odvete Šenčur. „Senčur je tím, ktorý hrá veľmi rýchly basketbal. Majú dobrých hráčov a vyrovnané mužstvo, kde nik nestrieľa priemerne viac ako 16 bodov. Naozaj vybalansovaný tím. Bude to ozaj náročný súboj. Zrejme nie taký ako prvý, v ktorom sme ich rozbili. Ale vtedy hrali s hráčmi z lavičky, štyria hráči základnej päťky im zostavy. Istotne to teraz bude iný zápas. Ich hviezdy nastúpia a vieme, že kto vyhrá, postupuje do štvrťfinále. Bude to všetko alebo nič. Neviem, ako pozerateľné to bude stretnutie, no dúfam, že v ňom zvíťazíme a pôjdeme ďalej. Musíme sa však súperovi vyrovnať v agresivite. Senčur totiž hrá veľmi agresívnu obranu – agresívnejšiu než na čo sme zvyknutí na Slovensku od našich súperov," prezradil pred zápasom asistent trénera Edgars Jaunzems. 

Zástupca slovinskej najvyššej súťaže príde po neúspešnom súboji v rakúskej Viedni, v stredu večer podľa očakávania prehral s víťazom B-skupiny celkom jasne (71:104). V tomto stretnutí až tak o moc nešlo, o všetkom rozhodne práve konfrontácia s Interom Bratislava. Prvý vzájomný duel nedopadol na ich palubovke dobre (74:95), to však tím nebol v plnej sile. Šenčur sa drží v popredí ligy Nova BKM, je na treťom mieste v bilanciou 9 výhier a len 2 prehier. Naposledy si v domácej súťaži poradili s Ilirijou (96:87). Čaká nás teda atraktívna bitka o druhé postupové miesto v B-skupine. Na koho si domáca obrana musí dávať najväčší pozor? Určite je to Matej Rojč, Jan Rebec, Ramo Rizvič a aj Emir Ahmedovič. Nebezpeční sú však aj ďalší hráči na súpiske Šenčuru. 

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák