• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Forma pred play off graduje, čo sa ukázalo aj výkonoch v 42. Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Komu vyšiel stredajší zápas najlepšie a prečo sa dostal do nášho výberu?

Osobnosť kola

Oproti predošlým kategóriám sme pridali jednu navyše, ktorá si však zaslúži špeciálnu pozornosť. Hviezdou kola sa stal jednoznačne Filip Graňo z Levíc. Posila Patriotov upozornila na Downov syndróm, počas týždňa si vyskúšala ostrý predzápasový tréning, rozcvičku a aj oficiálnu predstavovačku. Hráč s číslom 21 vyhral v zápase s Interom úvodný rozskok a na svoje konto si pripísal tri sekundy v najvyššej súťaži. Levice splnili svojmu dlhoročnému priaznivcovi veľký sen, za čo si zaslúžili v tomto kole špeciálnu kategóriu.

 

Hviezda kola

Jeho tím síce nezvíťazil, ale po individuálnej stránke predviedol najlepší výkon v kole. Pivot Spišskej Novej Vsi Phil Henry potvrdil príslušnosť k ligovej špičke, čo ukázal aj na palubovke Komárna, kde sa prezentoval 32 bodmi, 11 doskokmi, 2 asistenciami a až dvanástimi získanými faulami. O čosi menej pridal jeho krajan Wayne Langston, no jeho výkon priniesol triumf. Pivot Komárna bol v zápase autorom 19 bodov, 8 doskokov, 5 asistencií, 2 ziskov a 10 získaných faulov. Výbornú mušku na levickej palubovke ukázal rozohrávač Interu Aleksandar Vlahovič, autor 25 bodov a 4 asistencií. 

 

Slovenský hráč kola

Do dobrej formy sa pred play off dostáva prievidzský rozohrávač Mário Ihring. Slovenský reprezentant predviedol na palubovke Karlovky neomylnú ruku, celkovo sa prezentoval 17 bodmi, 5 asistenciami a 2 ziskmi. Svoje kariérne maximum v Eurovia SBL dosiahol nitriansky rozohrávač Róbert Rožánek. Ani jeho 30 bodov a 2 asistencie však nestačili v konečnom meraní na Svit. Za hostí však už tradične odviedol vysoký štandard Pavol Lošonský, autor 17 bodov a 11 doskokov. 

 

Šiesty hráč kola

Hráč Prievidze zahviezdil aj v druhej kategórii, konkrétne pivot Mike Rostampour. Proti Karlovke stihol za necelých 22 minút dať 22 bodov, 6 doskokov a trikrát získať loptu. Veľké problémy mali hráči Interu s T.J. Bannisterom. Levický rozohrávač si do štatistík vo víťaznom stretnutí zapísal 20 bodov (z toho 14 z čiary trestných hodov), ktoré doplnil ešte 3 doskoky, 2 asistencie a až desať získaných faulov. Výhru priniesol svojmu družstvu aj Saša Jankovič, krídelník Svitu mal na svojom konte v stretnutí s Nitrou 15 bodov a 8 doskokov. 

 

Strelec kola

Dvom strelcom sa podarilo dostať na 30-bodovú hranicu. Svoje kariérne maximum v najvyššej súťaži (30 bodov) zaznamenal nitriansky rozohrávač Róbert Rožánek, o dva body viac mal na konte pivot Spišskej Novej Vsi Phil Henry

 

Najlepšia zostava

Až dvoma zástupcami prispela do zostavy BC Prievidza, konkrétne rozohrávačom Máriom Ihringom a pivotom Mikeom Rostampourom. Miesto v päťke si našiel aj Inter - Aleksandar Vlahovič, Spišská Nová Ves - Phil Henry a Svit - Saša Jankovič.

Foto: Lukáš Droppan