• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po ročnej prestávke sa opäť vrátil na slovenské palubovky, aby ukázal, že ešte nepatrí do "starého železa". V drese Handlovej patril Peter Sedmák podľa očakávania k ťahúňom, ale ani on nezabránil predčasnému koncu sezóny už vo štvrťfinále.

Skúsený pivot získal cenu pre slovenského hráča mesiaca druhýkrát v aktuálnej sezóne. V marci sa o tento honor pričinil priemerom 19,1 bodu, 9,6 doskoku a 1,3 asistencie na zápas. "Pocit je to príjemný a som rád, že som dostal takéto ocenenie, ktoré patrí aj mojim spoluhráčom, keďže je to kolektívny šport a konkrétne ja, som od nich dosť závislí," uviedol Sedmák. Individuálne čísla by však podľa očakávania vymenil za väčší počet víťazstiev, respektíve postup medzi najlepšiu štvorku: "Je pravda, že by som to vymenil za viac víťazstiev a lepšie postavenie v tabuľke pred play off, ale nepodarilo sa to všetko skĺbiť, čo ma veľmi mrzí."

Handlovský pivot sa rýchlo zaradil k najlepším slovenským hráčom Eurovia SBL, po ročnej prestávke ukázal, že stále má čo ponúknuť klubom. Svedčia o tom aj štatistiky, v 44 stretnutiach zaznamenal v priemere 17,4 bodu, 6,5 doskoku a 1,4 asistencie. "Vždy to môže byt lepšie. Hlavne na začiatku som mal také kolísavé výkony, ale postupom času a počtom zápasov som sa do toho dostával a ku koncu sezóny som už mal z toho lepší pocit. Teraz po play off som sa dostal na tretiu pozíciu medzi ligovými strelcami z pohľadu priemeru bodov na zápas, s čím môžem byt spokojný, keďže som vynechal celu minulú sezónu," povedal Sedmák na margo svojich výkonov. 

Spolu so spoluhráčmi potvrdili v štvrťfinále play off, že umiestnenie po základnej časti je len číslom. Ako ôsmy celok mali na dosah postup cez víťaza základnej časi KB Košice. "Aj keď už je po play off, tak sme všetkým ukázali, že 8. miesto fakt nehralo až takú rolu a potrápili sme Kosice. Škoda, že sme ten posledný zápas nezvládli. Myslím si, že sme si to zaslúžili za tie posledné výkony a Košice zase za to prvé miesto po základnej časti," vyhlásil hráč Handlovej.

Zverenci trénera Marka Cvetkoviča boli v každom z pätice zápasov vyrovnaným súperom, v rozhodujúcom stretnutí ich delili sekundy od vytúženého postupu medzi najlepšiu štvorku. Čo bolo podľa Sedmáka kľúčom k úspechu v štvrťfinálových stretnutiach? "Myslím si, že jednoznačne skúsenosti, plus dobre zvolená taktika z trénerovej strany boli takými kľúčmi k tomu, že sme ich dokázali dvakrát poraziť a skoro sme postúpili v piatom zápase do semifinále. Veľkú rolu v tom hral aj Pedja Stamenkovič, ktorý zahral veľmi dobre celu sériu," odpovedal na záver pivot "Baníka".

Highlighty Petra Sedmáka v sezóne 2016/2017:

Foto: Peter Jaško, Lukáš Droppan