• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nový mesiac, nová príležitosť v boji o "Peak hráč mesiaca". Komu sa po individuálnej stránke najlepšie vydaril vstup do roku 2018?

 

Zahraničný hráč kola

Niekoľko kôl sa jeho meno neobjavilo v žiadnej kategórii, ale teraz ohlásil návrat vo veľkom štýle. Rozohrávač Svitu Saša Avramovič opäť preukázal, prečo si aj po 22. kole Eurovia SBL drží líderskú pozíciu v počte strelených bodov na zápas. Na Karlovke vybojoval pre svoj tím cenný triumf, do štatistík si zapísal 31 bodov, sedem doskočených lôpt, štyri asistencie a päť ziskov. V závere sa síce vyfauloval, ale tesne pred núteným odchodom zaznamenal dve trojky za sebou, ktoré napokon znamenali zisk dvoch bodov do tabuľky. Jeho index užitočnosti sa zastavil na hodnote 37. Ani Spišiaci nepripravili "býkov" o víťaznú sériu pred domácim publikom, najväčšiu snahu z ich radov vyprodukoval americký rozohrávač Tyreek Jewell, autor 33 bodov, šiestich doskokov, piatich asistencií a dvoch ziskov. Po veľmi dlhej dobe sme sa v lige dočkali ceneného "triple-double" (tri štatistiky s dvojcifernými hodnotami). Postaral sa oň handlovský krídelník Marcus Tyus, v hornonitrianskom derby bolo z toho 17 bodov, 11 doskokov, 10 asistencií. K tomu všetkému pridal ešte štyri zisky, ale ani tento výkon nestačil na víťazstvo v zápase. 

 

Slovenský hráč kola

Opäť raz v správnom momente ukázal, prečo patrí aj vo veku 38 rokov k ligovej špičke. Reč je samozrejme o pivotovi Interu Radoslavovi Rančíkovi. V repríze minuloročného finále s Komárnom sa podieľal 24 bodmi, 7 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi na výhre svojho tímu. Rovnaký zápas, ale na strane Komárna vyprodukoval svoj najlepší individuálny výkon v sezóne Lukáš Hoferica. Pivot "obuvníkov" dal 17 bodov, doskočil osem lôpt a získal dve lopty. Až do posledných chvíľ držal rozohrávač Karlovky Dalibor Hlivák svoj tím v nádeji na triumf proti Svitu. Ani jeho 18 bodov, 3 doskoky a 4 asistencie však nestačili v konečnom meraní na zisk víťazstva pred svojimi priaznivcami. 

 

Šiesty hráč kola

Aj proti Spišskej Novej Vsi preukázal svoju dôležitosť v roli lavičkového hráča. Krídelník Košíc  Vladimir Djordjevič sa podieľal na hladkom triumfe 15 bodmi, 5 doskokmi, rovnakým počtom asistencií a dvoma ziskmi. To všetko stihol za niečo vyše 24 minút na palubovke. V Žiline úradoval pod košom pivot Levíc Boris Bojanovský, autor 10 bodov a 13 doskokov. V hodnote plus-mínus mal spomedzi tímu najvyššiu hodnotu - +12. V hornonitrianskom derby sa darilo pivotovi Prievidze Jarquezovi Smithovi, do štatistík mu pribudlo 12 bodov, tri doskoky a dva zisky. 

 

 

Strelec kola

Najväčši strelecký apetít predviedol v 22. kole rozohrávač Spišskej Novej Vsi Tyreek Jewell, proti Košiciam zaznamenal 33 bodov. 

 

Najlepšia zostava kola

Za 22. kolo sa do ideálnej päťky dostali hráči z piatich klubov. Zo Svitu je to Saša Avramovič, z neďalekej Spišskej Novej Vsi Tyreek Jewell, Handlovú reprezentuje Marcus Tyus. Pod košom by hrala dvojica Radoslav Rančík z Interu Bratislava a Brandon Holcomb zo Žiliny. 

Foto: Lukáš Droppan