• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vo sviatočnom 23. kole Eurovia SBL nebola núdza nielen o zaujímavé zápasy, ale aj o kvalitné individuálne výkony. Kto sa presadil do nášho tradičného výberu?

 

Zahraničný hráč kola

Do nového kalendárneho roka vstúpil najlepšie rozohrávač Iskry Svit Saša Avramovič. Druhýkrát za sebou sa totiž stal najlepším zahraničným hráčom kola. Tentoraz sa predstavil pred domácim publikom, kde výraznou mierou dopomohol k víťazstvu 87:69 nad Komárnom. Avramovič si zapísal do štatistík 26 bodov, desať doskokov a štyri asistencie. Na hosťujúcej strane využil absenciu Bobana Tomiča jeho spoluhráč Troynell Adams. Americký krídelník predviedol svoj najlepší individuálny výkon od príchodu na Slovensko, v zápase sa prezentoval 25 bodmi, 9 doskokmi, 3 asistenciami a 8 ziskmi, ale v konečnom meraní to však nestačilo na výhru. Pri hladkom víťazstve Interu nad Handlovou zaujal pivot "žlto-čiernych" Stefan Matovič, autor 19 bodov (jedna strela chýbala k dokonalej úspešnosti), štyroch doskokov, rovnakého počtu asistencií a dvoch ziskov. 

 

Slovenský hráč kola

Od momentu, kedy zaujal post prvého rozohrávača Levíc, ide fazóna slovenského reprezentanta Šimona Krajčoviča smerom nahor. To najlepšie si zatiaľ nechal na zápas proti Košiciam, v ktorom herne exceloval. Výsledkom bolo nakoniec 26 bodov, 2 doskoky, 10 asistencií a herná užitočnosť s hodnotou 31. Spolu s týmto výkonom sa mohol so spoluhráčmi tešiť aj z triumfu. Po predčasnom konci na Karlovke si krídelník Svitu Pavol Lošonský napravil chuť v domácom prostredí. Pri víťazstve nad Komárnom dal 22 bodov, 11 doskokov, 2 zisky a pre svoj tím vybojoval šesť faulov. Veľmi cenné dva body si zo Spišu nesie Karlovka, vďačiť za to môže aj svojmu krídelníkovi Dávidovi Abrhámovi. Do štatistík mu pribudlo 20 bodov, 3 doskoky a 5 asistencií. 

 

Šiesty hráč kola

Len niečo vyše 22 minút na palubovke mu stačilo na to, aby sa krídelník Prievidze Colin Voss stal najlepším šiestym hráčom kola. V zápase so Žilinou zaznamenal 20 bodov, pri čom neminul ani jeden pokus z poľa či z čiary trestných hodov. Okrem toho pridal aj osem doskočených lôpt, čím sa vyšplhal jeho index užitočnosti na hodnotu 26. Na Interi nesklamal svojho trénera Michal Baťka, proti Handlovej si zaknihoval 16 bodov a štyri doskoky. Aj do tretice sa do tejto kategórie dostal pivot, ten košický však nepriniesol pre svoj tím výhru. Svetozar Stamenkovič zaznamenal v stretnutí s Levicami 16 bodov, 10 doskokov, 6 asistencií a 7 získaných faulov v prospech tímu. 

 

Strelec kola

O streleckú korunku sa v 23. kole Eurovia SBL podelili až traja strelci. Rozohrávač Svitu Saša Avramovič, rozohrávač Levíc Šimon Krajčovič a pivot Spišskej Novej Vsi Djordje Ninkovič zhodne zaznamenali vo svojich zápasoch po 26 bodov. 

 

Najlepšia zostava kola

Až dvoma hráčmi prispela Iskra Svit do ideálnej zostavy 23. kola Eurovia SBL. Do tradičného výberu by sa dostal Saša Avramovič s Pavlom Lošonským. Nechýbal by ani rozohrávač Levíc Šimon Krajčovič, krídelník Komárna Troynell Adams a pivot Interu Bratislava Stefan Matovič

Foto: Lukáš Droppan