• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Z pohľadu výsledkov prinieslo 28. kolo Eurovia SBL až na jednu výnimku veľmi jednoznačné rezultáty. Ako sa to premietlo do nášho tradičného výberu najlepších výkonov kola?

Zahraničný hráč kola

Prievidzskou obranou prechádzal v sobotu ako nôž maslom. Hráč Interu Bratislava Nemanja Barač opäť raz ukázal, prečo oprávnene patrí k ligovej špičke. V šlágri programu 28. kola zaznamenal za necelých 22 minút 20 bodov, pri čom nepremenil len jeden pokus z poľa. Okrem toho mu do štatistík pribudlo aj sedem doskokov a dve asistencie, čím sa jeho index užitočnosti vyšplhal na hodnotu 27. Ďalší kvalitný výkon si pridal do zbierky rozohrávač Iskry Svit Saša Avramovič. V stretnutí s Levicami sa prezentoval 27 bodmi, 7 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskami, ani to však nestačilo na domáce víťazstvo. Pri rozohrávačovi Komárna Bobanovi Tomičovi to vyzerá, ako keby vôbec neabsentoval. Spišiakom nadelil pri hladkom víťazstve 21 bodov, doplnil ich ešte o tri doskoky a štyri asistencie. 

 

Slovenský hráč kola

K Baračovi sa v žlto-čiernom drese pridal aj jeho skúsenejší kolega Radoslav Rančík. Aj proti Prievidzi ukázal veľké nasadenie, ktoré sa pretavilo do 29 bodov (minul len dve strely z poľa) a troch doskočených lôpt. Svojho zástupcu v tejto kategórii má tiež druhý bratislavský celok. Krídelník Karlovky Andrej Kuffa zaznamenal vo víťaznom zápase so Žilinou 16 bodov, 7 doskokov a 4 asistencie. Člen "býkov" Richard Körner predvádza tiež dobré výkony, v Handlovej sa prezentoval 19 bodmi, 4 doskokmi a 2 ziskmi.

 

Šiesty hráč kola

Presne 16 minút a jedna sekunda stačila na to, aby si túto kategóriu podmanil rozohrávač Komárna Vuk Djorjdevič. Proti Spišskej Novej Vsi stihol za tento čas dať 22 bodov a doskočiť štyri lopty. Vydarený návrat po absencii mal aj jeho spoluhráč Miles Bowman, autor 16 bodov, 8 doskokov a 2 asistencií. Vysokou produktivitou sa ukázal pivot Košíc Peter Sedmák, svojmu bývalému klubu dal 23 bodov a doskočil štyri lopty.

 

Strelec kola

Opäť raz mal najlepšiu mušku krídelník MBK Handlová Djordje Tresač, ale ani jeho 30 bodov nestačilo v 28. kole na Košice.

 

Najlepšia zostava kola

Do výberu za 28. kolo Eurovia SBL sa dostali dvaja zástupcovia Interu Bratislava - Nemanja Barač a Radoslav Rančík. Po jednom hráčovi pridali KB Košice - Richard Körner, Iskra Svit - Saša Avramovič a VŠEMvs Karlovka Bratislava - Andrej Kuffa

Foto: Lukáš Droppan