• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tretie štvrťfinálové zápay boli pre niektorých hráčov poslednou možnosťou, ako naplno ukázať svoje individuálne kvality. Komu sa napokon podarilo prebojovať do nášho tradičného výberu?

 

Zahraničný hráč kola

V úvodných dvoch zápasoch bol ako keby úplne neviditeľný, ale v treťom súboji bola jeho prítomnosť na palubovke viac ako badateľná. Rozohrávač Komárna Vuk Djordjevič vo veľkej miere zariadil pre svoj tím tretiu play off výhru za sebou a ukončenie série s Prievidzou v najkratšom možnom čase. V štatistikách mu svietilo 31 bodov (7/8 streľba za tri body) a päť doskokov. Na strane domáceho celku nevzdával boj o predĺženie sezóny Ryan Martin, ale ani jeho 27 bodov, 12 doskokov, 2 zisky a 9 plusových faulov napokon nestačili. Obrana Karlovky si opäť nevedela poradiť s Milivoje Mijovičom, pivot Levíc si zapísal na svoje konto 20 bodov, 7 doskokov a 8 plusových faulov. 

 

Slovenský hráč kola

Do zápasu si nastúpil z lavičky, ale počas svojho kratšieho pobytu na palubovke toho stihol viac ako dosť. Reč je o hráčovi Interu Bratislava Marekovi Kozlíkovi. V treťom stretnutí proti Handlovej zaznamenal 23 bodov pri 100% úspešnosti streľby za tri body. Svoj bodový zápis pri tom stihol za necelých 15 minút. Darilo sa aj jeho spoluhráčovi Radoslavovi Rančíkovi, ten sa prezentoval 14 bodmi, 7 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi. V Košiciach dal o sebe vedieť reprezentačný pivot Peter Sedmák, autor 20 bodov, 8 doskokov a 3 ziskov. 

 

Šiesty hráč kola

Druhý zápas po sebe prevzal na seba zodpovednosť a dôveru trénera opäť nesklamal. Komárňanský rozohrávač Nenad Miloševič mal tiež veľký podiel na tom, že jeho spoluhráči vyhrali druhýkrát za sebou v Prievidzi. "Nešo" zaknihoval 26 bodov, pri čom neminul ani jeden z desiatich trestných hodov. Okrem toho dodal k svojmu výkonu aj tri doskoky a šesť asistencií. V drese "býkov" mal dobré čísla Pedja Stamenkovič, proti Svitu z toho bolo 14 bodov, 3 doskoky a 10 asistencií. Z levického tímu sa v dobrom svetle ukázal Miha Vašl, v sobotu zaznamenal 15 bodov, 2 doskoky, 3 asistencie a 2 zisky. 

 

Strelec kola

Vuk Djordjevič sa stal aj najlepším strelcom tretích štvrťfinálových zápasov, ako jediný totiž prekonal 30-bodovú hranicu, Prievidzi dal 31 bodov. 

 

Najlepšia zostava kola

Do ideálnej pätky by sa tentoraz dostal Vuk Djordjevič z Komárna, Marek Kozlík z Interu, Pedja Stamenkovič z Košíc, Ryan Martin z Prievidze a Milivoje Mijovič z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan