• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nový mesiac znamená pre všetkých rovnakú štartovaciu čiaru v boji o "Peak hráč mesiaca november". Kto začal mesiac najlepším spôsobom?

 

Zahraničný hráč kola

Komárnu zatiaľ nepomohla ani trénerská zmena, dobre rozohraný zápas proti Žiline si nechali ujsť a prišli tak o dva body, ktoré môžu chýbať pri konečnom súčte. Pod novým kormidelníkom výrazne ožil Nenad Delič, skúsený pivot sa v stretnutí prezentoval 28 bodmi, 11 doskokmi, 1 asistenciou a 1 blokom. Víťaznú radosť nezažili ani hráči Svitu, na palubovke Handlovej totiž tesne prehrali. "Medveďov" ťahal hlavne Andrew Guillory, autor 17 bodov, 8 doskokov, 4 asistencií, 2 ziskov a 8 plusových faulov. Na čele tabuľky zostal aj po sobote Inter Bratislava, v súboji o prvé miesto sa opäť mohli spoľahnúť na služby Leeho Skinnera. Američan dopomohol k výhre "žlto-čiernych" 15 bodmi a 8 doskočenými loptami.

 

Slovenský hráč kola

Pomalší rozbeh, ale momentálna výborná forma. Tak možno charakterizovať aktuálne Handlovú, ktorá získala už tretiu výhru za sebou. K domácemu triumfu nad Svitom výrazne prispel Michal Čekovský, v štatistikách mu svietilo 10 bodov, 11 doskokov, 3 asistencie a 5 blokov. Na juhu Slovenska úradoval Róbert Rožánek, krídelník Žiliny prispel k veľkému a víťaznému obratu 23 bodmi, 3 doskokmi a 2 asistenciami. Levice si pripísali proti Spišskej Novej Vsi bezproblémové víťazstvo, fanúšikov určite potešilo 19 bodov, 2 doskoky, 4 asistencie a 3 zisky Milana Žiaka. 

 

Šiesty hráč kola

Ešte o čosi viac však vynikol jeho spoluhráč Nikola Gačeša. Skúsený pivot sa vrátil do diania po krátkom zranení, no prestávka nezanechala na ňom žiadne stopy. Dôkazom toho je 22 bodov, 5 doskokov a 3 asistencie. K tomu si treba prirátať aj najvyššiu hodnotu spomedzi hráčov v plus/mínus bodov - +22. Formu postupne zlepšuje aj žilinský krídelník Milič Blagojevič, v Komárne dal 10 bodov, doskočil osem lôpt, pridal tri asistencie a dva zisky. V rovnakom dueli, ale na strane "obuvníkov" zaujal Jamal Hunter s 2 bodmi, 12 doskomi a 2 ziskmi. 

 

Strelec kola

Najlepšiu mušku mal v tomto kole jednoznačne Nenad Delič, pivot Komárna zaknihoval do štatistík 28 bodov.

 

Ideálna päťka kola

Až trojnásobné slovenské zastúpenie má ideálna päťka siedmeho kola. Handlovú zastupuje Michal Čekovský, Levice Milan Žiak a Žilinu Róbert Rožánek. Zostavu dopĺňa Nenad Delič z Komárna a Andrew Guillory zo Svitu. 

Foto: Lukáš Droppan