• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Sezóna 2021/2022 Niké Slovenskej basketbalovej ligy je minulosťou len niekoľko hodín, tradičnou bodkou za celým ročníkom sú individuálne ocenenia pre najlepších hráčov v play off. Kto predvádzal najlepšie výkony v boji o majstrovský titul?

Peak MVP play off Niké SBL – Boris Bojanovský (Patrioti Levice)

Nebudeme chodiť okolo horúcej kaše, pri pohľade do histórie získavajú podobné individuálne ocenenia vo veľkej miere rozohrávači. O to cennejšie je, že túto ich hegemóniu prerušil pivot a ako bonus center zo Slovenska. 29-ročný Bojanovský počas celého play off ukazoval, ako dôležitou osobnosťou je v zostave Patriotov. Svoje výkony dokázal gradovať aj napriek tomu, že v priemere len niečo 26 minút. K najväčšiemu individuálnemu úspechu svojej basketbalovej kariéry dokráčal so skvelými priemermi - 10 bodov, 11,3 doskokov (líder play off), 2,3 asistencie. Priemerná užitočnosť bola 20,1 (líder play off) a hodnota plus/mínus bodov - +10,9 (líder play off). „Jasné, že ma to prekvapilo, pretože mali sme viacero kvalitných hráčov v tíme. Každý zápas potiahol niekto iný, zaslúžia si to všetci. Teší ma to, ale oveľa radšej som, že sme vyhrali majstrovský titul. Je to asi pre mňa najvýznamnejšie individuálne ocenenie. Som spokojný, že som mohol pomôcť svojmu tímu, hlavne teraz vo finále,“ povedal Bojanovský k oceneniu pre najužitočnejšieho hráča play off.

trener roka madzin web

Tréner roka – Michal Madzin (Patrioti Levice)

Pre 36-ročného kouča Patriotov Levice ide jednoznačne o najúspešnejšiu sezónu v pozícii hlavného trénera. Svoju nateraz trojročnú misiu u „žlto-zelených“ zavŕšil ziskom majstrovského klubu, prvého do vlastného životopisu a tretieho do levickej klubovej histórie. K tomu všetkému ako tréner zo Slovenska doviedol po 13 rokoch niektoré z ligových družstiev k najcennejšiemu kovu v našej najvyššej súťaži. Celkom slušná bilancia úspechov, podčiarknutá ešte cenným triumfom v Alpsko-jadranskom pohári. Madzin zároveň skompletizoval svoju medailovú zbierku v Niké SBL, naštartoval ju v roku 2019 bronzom s Iskrou Svit a pred rokom s Levicami získal striebro. Teraz si mohol naplno užiť oslavu titulu. „Neskutočné. Užívame si neuveriteľnú atmosféru. Vyšlo to na takýto domáci zápas. Je to niečo neopísateľné. Extrémne si to užívam. Tieto emócie a pocity sú to, prečo sme tu po celú sezónu každý deň makali. Boli sme dvaja - ja a Ladislav Lutovský. Je to ale zásluha celého tímu, vďaka ktorému to vyšlo. Úspech v Alpsko-jadranskom pohári výrazne pomohol po mentálnej stránke. Dal nám sebavedomie a mali sme už niečo v rukách. Čo bolo dôležité je, že sme nezostali len pri tom, ale pracovali sme ďalej. Donieslo nám to tento výsledok,“ vyjadril Madzin svoje pocity bezprostredne po rozhodujúcom finálovom zápase.

as tim po web

All Star tím play off Niké SBL 2021/2022 (štatistické priemery na jeden zápas):

  • Šimon Krajčovič (Patrioti Levice) - 12,7 bodu, 3,3 doskoku, 4,3 asistencie, 1,7 zisku
  • Desure Buie (BKM Lučenec) - 20,4 bodu, 3,4 doskoku, 5,3 asistencie, 1,9 zisku
  • Deshawn Freeman (Patrioti Levice) - 12 bodov, 7,6 doskokov, 1,1 asistencie, 1,1 bloku
  • Taylor Johns (BKM Lučenec) - 13,3 bodu, 9,7 doskoku, 2,5 asistencie, 1,1 zisku
  • Boris Bojanovský (Patrioti Levice) - 10 bodov, 11,3 doskokov, 2,3 asistencie

Foto: Lukáš Droppan