• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prvé finálové víťazstvo Levíc prinieslo možno nečakaného hrdinu na domácej strane. Ako a prečo sme zrovnali vybrali tohto hráča? To sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Patrioti Levice - BC Komárno: David Abrhám

Kolektívna hra je faktor, ktorý zdobí hru Levíc po drvivú väčšinu sezóny. Inak povedané, každý hráč, či už zo základu alebo z lavičky je rovnako nebezpečný a môže kedykoľvek "vystreliť". Presne táto formulka platila v zápase č. 3 na Davida Abrháma. Reprezentant Slovenska našiel opäť raz svoju fazónu z trojbodovej vzdialenosti, ktorú korunoval buzzer beaterom (k videniu na našom instagramovom konte). "Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, pretože sme vedeli, aký tlak je na nás vyvinutý po nevydarenom zápase v Komárne. Myslím si, že sa nám podarilo splniť to, čo sme chceli. Udržali sme Komárno na 59 bodoch, čo je super výkon a na tomto musíme stavať, respektíve pokračovať v tom ďalej. Som toho názoru, že sme hrali s oveľa väčšou energiou a nasadením, hlavne v obrane. Inej cesty niet, takto musíme pokračovať a bojovať. Komárno hrá takýmto štýlom a my tiež musíme takto hrať. Nepovedal by som, že sme ich úplne odstavili od streľby za tri body. Mali svoje strely, ktoré v predchádzajúcich zápasoch premenili a možno mali trochu smoly, že to teraz nedali. Dali sme však pozor na viacero akcií a limitovali sme ich tranzíciu, čo sa nám predtým nedarilo," zhodnotil Abrhám cestu za prvým víťazstvom svojho tímu vo finálovej sérii. 

Spolu so spoluhráčmi predviedli v druhom polčase taký nápor, na ktorý nemalo Komárno adekvátnu odpoveď. Krídelník Levíc odohral jeden zo svojich najlepších zápasov v tohtoročnom play off a po výsledku 73:59 mohol byť spokojný, pretože "žlto-zelení" zmazali nulu v kolónke finálových úspechov. "Dôležité bolo, že sme s veľkou energiou nastúpili do druhého polčasu. Tam mávame väčšinou problém, teraz sme nastúpili veľmi dobre a vytvorili sme si náskok. Komárno ho síce mierne stiahlo, ale skúsene sme si to postrážili. Je to pre nás zlepšenie po mentálnej stránke, pretože sme toto víťazstvo veľmi potrebovali. Vedeli sme, čo by to možno v sérii znamenalo, keby je to 3:0 na zápasy pre Komárno. Verím, že sme takto zareagovali a myslím si, že séria je stále otvorená a môže byť veľmi dlhá," dodal Abrhám k priebehu stretnutia. Na záver je tu tradičný štatistický sumár, k výhre prispel 16 bodmi (všetky 4 úspešné pokusy za tri body sa udiali v druhom polčase), 2 doskokmi, 2 asistenciami a najvyšším indexom v rámci levického družstva - 18.

Foto: Lukáš Droppan