• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Program 26. kola Slovenskej basketbalovej ligy uzatvoria dve stretnutia. Inter sa pokúsi získať štvrtú výhru za sebou na palubovke Spišskej Novej Vsi, Handlová má rovnakú motiváciu doma proti Lučencu.

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BK Inter Bratislava

Mestská športová hala, sobota 2. februára 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Stanislav Mlynarčík, Tomáš Turček

Aktuálne informácie: Spišská Nová Ves prehrala počas uplynulého víkendu v Leviciach 76:95, ale teraz mal tím dôkladnejšiu prípravu na duel s Interom, ale aj možnosť lepšie zapracovať dve nové tváre v tíme - Miloša Vraneša a Gabriela Belarda. "Novovešťania" totiž súperia s Handlovou o siedmu, respektíve ôsmu pozíciu, každý bod má preto veľkú hodnotu. Lenže Inter sa vezie na víťaznej vlne, čo dokázal aj tým, že v domácom prostredí zastavil rozbehnutú Prievidzu (79:66). "Žlto-čierny" stroj ide opäť na plné obrátky, na východe Slovenska môže urobiť ďalší dôležitý krok za víťazstvom v základnej časti.

Motívy zápasu: Aj napriek tabuľkovému postaveniu hovorí pre domácich o čosi väčšia ofenzívna sila, ale priepastný je rozdiel v obrane. Číselne vyjadrené, Spišská Nová Ves inkasuje o takmer 24 bodov viac ako Inter. Zohrá tento fakt rolu aj v tretej vzájomnej konfrontácii?

Povedali pred zápasom:

Viktor Juríček, hráč Spišskej Novej Vsi: "Priestor na chyby proti kvalite Interu je veľmi malý, na úspech potrebujeme hrať našu najlepšiu hru celých 40 minút. Nemyslím si, že teraz už môžeme niekoho našou hrou prekvapiť, hráme proti nim už tretíkrát. Určite musíme podať výborný vykon v obrane, posúvať si loptu a hrať rýchlo dopredu."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Ako vieme, Spišská má nového rozohrávača. Musíme si dať pozor na niektorých jednotlivcov. Hlavne je to ťažký súper na doskoku, takže musíme pod košom svedomito odstavovať a nedovoliť Spišskej skórovať z druhých šancí. Bude tiež veľmi dôležité zastaviť tranzíciu a od prvej sekundy sa presadiť našou agresívnou hrou."

 

MBK Handlová - BKM Lučenec 

Mestská športová hala, sobota 2. februára 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Martin Margala, Ladislav Bartoš

Aktuálne informácie: Handlovú po dlhej dobe trápia príjemné starosti, tím trénera Branka Maksimoviča sa totiž naučil pravidelne víťaziť a v tabuľke tak môže šplhať smerom nahor. "Baník" si pripísal uplynulý víkend už tretie víťazstvo po sebe, keď doma zdolal Svit 98:92. Ďalšia dvojbodová záležitosť by ich opäť o čosi viac priblížila šiestemu Komárnu. Nováčik z Lučenca mal spomedzi tímov najdlhšiu prípravu na zápas, keďže predchádzajúci víkend pripadlo na neho voľno. Zverenci trénera Tibora Jányho nevzdávajú šancu na play off, ale ak chcú zostať nádeje reálne, tak musia okamžite začať víťaziť. 

Motívy zápasu: Handlová výrazne zapracovala na defenzíve, ale aj na ofenzívnej produkcii. Čo ukáže na Hornej Nitre nováčik? Prekročí tieň najhoršieho útoku v súťaži?

Povedali pred zápasom:

Branko Maksimovič, tréner Handlovej: "Herný prejav Lučenca sa v poslednom období podstatne zlepšil a jeho hra má konečne hlavu aj pätu, tak ako v obrane, tak aj v útoku. Hostia sa prídu do Handlovej pokúsiť zopakovať výsledok z prvého vzájomného zápasu, kedy sa im na našej palubovke podarilo uchmatnúť plný bodový zisk. My ale ideme do stretnutia s cieľom vrátiť Lučencu spomínanú dlžobu. Touto cestou by som chcel pozvať našich fanúšikov na ďalší veľmi dôležitý zápas."

Foto: Oliver Búza