• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dvanáste kolo Slovenskej basketbalovej ligy uzatvorí dohrávka medzi Komárnom a Prievidzou. Ktorému družstvu sa podarí vrátiť na víťaznú vlnu?

SBL 2019/2020 - 12. kolo:

MBK Rieker COM-Therm Komárno - BC Prievidza

Mestská športová hala, utorok 26. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Ján Kurpaš, Jakub Izák

Už keď sa zdalo, že sa zdravotná situácia medzi hráčmi Komárna zlepšuje, tak prišiel nešťastný duel v Spišskej Novej Vsi. Tréner "obuvníkov" Aleksandar Vržina mal v tomto zápase len päticu spôsobilých hráčov, čo sa odzrkadlilo aj na konečnom výsledku 83:119. Aj na základe tohto prišlo vhod preloženie stretnutia po vzájomnej dohode klubov. Ako totiž prezradil pre denník Šport športový manažér klubu Nenad Miloševič, tak pár dní by malo pomôcť k zlepšeniu zdravotnej situácie v tíme. Debut by dokonca mohol absolvovať slovinský rozohrávač Nini Gabrijel. "Myslím si, že to bude zaujímavý a divácky atraktívny zápas. Naše mužstvo sa pripravilo na Prievidzu a odovzdáme na ihrisku všetko, aby sme zvíťazili," prezradil pred zápasom hráč Komárna Miles Bowman jr.

V ideálnom rozpoložení sa nenechádza ani Prievidza, pred necelým týždňom totiž zaznamenala druhú prehru v rade, keď doma nestačila na Lučenec. Koučovi BC Tihomirovi Bujanovi absentoval hlavne v druhom polčase na rozohrávke Zlatko Jovanovič, čo bolo badateľné na hernom prejave tímu. Vicemajster je aktuálne v tabuľke až na šiestej pozícii, čo určite nie je stav, s ktorým sú na Hornej Nitre spokojní. Prípadný dvojbodový úlovok z juhu Slovenska by bol určite veľkým povzbudením pre tím. "Komárno je už tradične veľmi ťažký súper, ktorý hrá na domácej palubovke s veľkým sebavedomím. Od začiatku sezóny majú problémy so zraneniami, no ich tím je skutočne dobrý a ich momentálne výsledky nie sú reálnym odrazom ich sily. Aj my máme určité zdravotné problémy. Po dvoch dobrých zápasoch so Spišskou a Svitom, sme sa v zápasoch s Levicami a Lučencom prestali sústrediť. Ak chceme mať šancu na víťazstvo, musíme hrať dôslednejšie a agresívnejšie," myslí si tréner Prievidze Tihomir Bujan.

Foto: Ladislav Szibilla