• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Program tretieho kola Slovenskej basketbalovej ligy pokračuje zostávajúcimi stretnutiami. V Handlovej sa bude hrať o premiérové víťazstvo v sezóne, súperom Baníka je Iskra Svit. Naproti tomu v Lučenci to bude duel o tretie miesto, BKM privíta Inter Bratislava.

SBL 2020/2021 - 3. kolo:

BKM Lučenec - Inter Bratislava 

Športová hala ARENA, sobota 3. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Michal Perečinský

Súboj tabuľkových susedov, v hre je tretia pozícia. Lučenec a Inter predvádzajú oku lahodiaci basketbal, niečo podobné sa určite očakáva aj od ich vzájomnej konfrontácie. "Novohradčania" sú zatiaľ v sezóne stopercentní, z Prievidze sa však dva body neviezli ľahko (79:67). Doma však zatiaľ hrajú inak ako vonku, no tentoraz si budú musieť poradiť bez podpory svojich priaznivcov. "Určite nás čaká veľmi nepríjemný súper, plný mladíckej agresivity a odvážnosti. Keď sa s tým dokážeme vyrovnať, tak verím, že to zvládneme a budeme úspešní. Jednoznačne to bude v tejto špecifickej situácii pre každého ťažké. Lučenec bol vždy spojený s plným hľadiskom a ja verím, že sa k tomu v blízkej dobe vrátime a budeme hrať basketbalové divadlo opäť pred zaplneným hľadiskom," uviedla asistentka trénera Lučenca Zuzana Žirková. BKM môže zostať po sebe jediným družstvom, ktoré ešte neokúsilo chuť prehry. V prípade triumfu by sa posunuli Lučenčania na prvé miesto tabuľky. "Sezónu sme začali dobre, aj keď kvalita nášho posledného zápasu nebola najlepšia. Inter sa v porovnaní s minulým rokom veľmi zmenil, no nepovedal by som, že by sa zhoršili. Je to mladý a ambiciózny tím, proti ktorému nebude ľahké hrať. To už ukázali aj prvé dva zápasy v sezóne. Očakáva sa zaujímavé stretnutie," nadviazal pivot Lučenca Konstantin Anikienko. 

Mladé a dravé družstvo Interu Bratislava je príjemným oživením v novom ročníku SBL. Zverenci trénera Alberta Blanca Vilu hrajú na naše pomery neortodoxný basketbal, s ktorým mali zatiaľ ich predošlí súperi problémy. Naposledy sa o tom mohli presvedčiť Levice, proti ktorým "žlto-čierni" siahali na ďalší cenný úspech. Nebyť nevydarenej koncovky a nevyužitého posledného útoku, tak v sobotu večer to mohol byť duel tímov so stopercentnou bilanciou. Takto sa bratislavský celok musí otriasť z tesnej prehry a zabojovať o premiérové víťazstvo vonku. Ľahké to mať určite nebude. "Síce sme posledný zápas prehrali, ale všetci cítime, že sme odohrali dobrý duel, iba nám ušiel záver. Aj preto ideme do Lučenca naladení tak, že máme šancu na výhru. Cítime, že sa každým dňom zlepšujeme, či na tréningoch alebo v zápasoch. Ideme teda odohrať dobrý zápas a na konci, po 40 minútach, uvidíme, či sme boli úspešní alebo nie.  Lučenec má silný, fyzický a agresívny tím a solídne individuality v podobe legionárov, tak uvidíme, či sa budeme vedieť vyrovnať s ich štýlom. Ale vravím, veríme, že tam môžeme uspieť. Je to prvý zápas bez divákov, domáci aj hostia to budú mať rovnaké. Kto sa na to skôr a lepšie adaptuje, zvýši svoje šance na úspech," prezradil manažér tímu Miroslav Páleník. 

 

MBK Baník Handlová - Iskra Svit

Mestská športová hala, sobota 3. októbra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Ladislav Bartoš, Richard Sirocký

Premiéru v novom ročníku už má konečne za sebou tiež Handlová, aj keď zápas v Spišskej Novej Vsi si určite predstavovala inak. Najskôr takmer úplne zmazala 21-bodové manko, aby jej v koncovke chýbali sily na víťazný obrat (69:84). Baník však jasne naznačil svoj potenciál, že nebude tímom, ktorý bude len tak rozdávať body. Prvé dva body si plánuje zaknihovať vo svojom domovskom stánku. "Najskôr by som chcel dať do pozornosti, že základná časť SBL priniesla jednoznačne najťažší žreb pre Handlovú. V samom úvode sme mali voľno, tým pádom v každom ďalšom kole hráme proti súperovi, ktorý pauzoval. Naskočili sme až do druhého kola, čím sme sa dostali do nevýhodnej pozície počas celej dlhodobej časti. Prakticky každé jedno mužstvo nastúpi proti nám zregenerované. Viem, že pri počte siedmich tímov to tak jednoducho musí byť a že sme si takéto rozlosovanie vytiahli sami, no ide o nevýhodnú východiskovú pozíciu. Toto konštatovanie platí už aj v stretnutí proti Svitu. Náš sobotný súper mal po náročnom zápase v Lučenci dostatok času na oddych. V každom prípade, čaká nás veľmi náročný duel proti kvalitnému celku. Pre nás bude najdôležitešia koncentrácia počas celých 40-tich minút. Nesmieme pripustiť, aby sa nám stalo niečo podobné, ako v prvom polčase na Spiši. V prípade, že dáme do stretnutia všetko, čo v nás je, tak určite odohráme dobrý zápas a nad Svitom zvíťazime," povedal tréner Handlovej Danilo Rakočevič.

Svit zaostal za očakávaniami vo svojom prvom stretnutí v novej sezóne, čo sa odzrkadlilo aj na konečnom výsledku. Z Lučenca odchádzali s prehrou o 24 bodov - 80:104. V stredu mali voľno, čo im umožnilo dôslednejšiu prípravu a lepšie sa skonsolidovať na ďalší duel u súpera. "Podtatranci" majú veľký potenciál, veď sú víťazmi prípravného turnaja, no musia ho už potvrdiť aj v súťažnom nasadení. Ideálna šanca je na hornej Nitre. "Po nevydarenom zápase v Lučenci, nás čaká opäť duel vonku, proti Handlovej. Ak chceme pomýšľať na úspech, tak musíme hrať od prvej minúty zodpovedne a s veľkou energiou v obrane a potom sa nám bude hrať určite lepšie aj v útoku. Musíme sa vyvarovať zbytočných strát a tiež musíme dobre kontrolovať obranný doskok. Verím, že ak dodržíme náš herný plán, tak potešíme našich fanúšikov," vyhlásil asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik. 

Foto: Daniel Faix