• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 31. kole SBL sa bude na čo pozerať. Najväčším ťahákom bude súboj o prvé miesto, Patrioti Levice privítajú doma Spišských Rytierov. V Lučenci to bude duel o tretiu pozíciu, na juh Slovenska pricestuje Inter Bratislava. O dôležité body sa bude hrať v Handlovej, kde sa predstaví Iskra Svit.

SBL 2020/2021 - 31. kolo (streda 10. februára o 18.00 h):

Patrioti Levice - Spišskí Rytieri

K zápasu: Patrioti sa po karanténe nevrátili v ideálnom rozpoložení, na Pasienkoch ešte absentoval na lavičke tréner Michal Madzin. Taktovky nad družstvom sa tak ujal jeho asistent Ladislav Lutovský. Levičania vzdorovali Interu do polčasovej prestávky, v druhej už mal navrch súper (61:76). Rozmenené na drobné, aktuálne druhý tím tabuľky prehral 5 z predchádzajúcich 6 ligových zápasov. Doma ho tak čaká náročný boj nielen o čelo tabuľky, ale musí si už dávať pozor na "hladných" prenasledovateľov - Lučenec, Inter a Svit. "Nastúpime proti veľmi talentovanému tímu, ktorý sa navyše posilnil na rozohrávke. Vieme, čo zhruba môžeme od nich očakávať. Je len na nás, aby sme sa dobre pripravili," uviedol pivot Viktor Juríček.

"Novovešťania" sa najrýchlejším možným spôsobom vrátili na výslnie SBL, keď v sobotu zvíťazili nad Handlovou celkom ľahko (80:58). V prvom polčase ešte mali hostia nádej na úspech, ale v druhom polčase predviedli domáci výbornú ofenzívu a defenzívu. Teraz stojí pred zverencami trénera Tea Hojča opäť náročná skúška, spomedzi top trojky majú prekvapujúco najhoršiu bilanciu u súperov (5-8), preto sa pokúsia zlepšiť túto štatistiku a zároveň sa mierne odpútať svojmu rivalovi. "Ak predvedieme výkon podobný tomu, ako sme hrali v druhom polčase proti Handlovej, tak o výsledok nemám obavy. Domáci sú po korona pauze, veľmi dobre to poznáme, ich následky boli cítiť aj na Interi, kde zjavne fyzicky nevládali. Každý zápas je však iný, my sa musíme a chceme pozerať na seba, no do Levíc odchádzame odhodlaní zvíťaziť," vyhlásil asistent trénera Erich Korfanta.

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Martin Margala, Veronika Obertová

Na čo sa zamerať: Čoskoro budú spolu na jednej reprezentačnej lodi, ale ešte predtým to bude zaujímavý mikrosúboj rozohrávačov. Proti sebe nastúpia reprezentanti Slovenska Šimon Krajčovič a Mário Ihring. Kto z nich bude mať pre svoj tím väčší "impact"?

Kde sledovať:

DSC 8570

BKM Lučenec - Inter Bratislava

K zápasu: Lučenec si počas víkendu poistil priebežné tretie miesto v tabuľke, už s navrátilcom Petrom Jankovičom na lavičke len potvrdil, že mu to v tejto sezóne ide proti Prievidzi. Opäť to bol vyrovnaný duel a zase raz s víťaznou bodkou "pelikánov" (82:74). Teraz ho čaká na domácej palubovke priama bitka o súčasné postavenie proti celku s najlepšou formou. "V poslednom zápase pred reprezentačnou prestávkou privítame družstvo Interu. Inter hrá momentálne vo veľkej pohode a bude to veľmi ťažký zápas. Budeme sa snažiť eliminovať silné stránky súpera a verím, že po zápase budeme spokojní," vyjadril sa kouč Peter Jankovič. 

Interisti totiž ťahajú už päťzápasovú víťaznú šnúru za sebou a v treťom stretnutí po sebe majú vo vlastných rukách moc, ako zamiešať poradím v tabuľke. Po strede sa im to podarilo aj v sobotu, kedy zase raz zosadili družstvo z líderskej pozície. Tentoraz to boli Patrioti, ktorí nezlomili domácu neporaziteľnosť pod taktovkou Olega Meleščenka (76:61). "Žlto-čierni" tak už výrazným spôsobom klopú na najlepšiu trojku, na ktorú už majú minimálnu stratu. Samozrejme, k tomu je potrebné zlepšiť bilanciu vonku, napríklad v Lučenci. "Očakávame náročný zápas. V tejto sezóne sa nám v Lučenci ešte nepodarilo vyhrať. Doma hrajú naozaj dobre. Budeme sa musieť vyrovnať s rýchlym, atletickým basketbalom, rýchlymi protiútokmi  dobrou streľbou z perimetra. Klúčové bude zastaviť Rožánka a Murray-Boylesa. V obrane musíme udržať našu agresivitu z posledných zápasov, v útoku sa koncentrovať. Keď sa toto všetko podarí, môžeme pomýšľať na úspech. Je to na nás...," myslí si Maurizio Galata. 

Kto píska: Marek Kúkelčík, Peter Karniš, Mária Donovalová

Na čo sa zamerať: Oba tímy sa opierajú hlavne o produkciu základnej päťky, v tomto smere bude asi dôležité, ako sa bude dariť jednotlivým lavičkám. Väčšia rotácia hovorí v prospech Lučenca, to však ešte nemusí nič znamenať.

Kde sledovať:

image002

MBK Baník Handlová - Iskra Svit

K zápasu: Už len 11 zápasov zostáva Handlovej do konca základnej časti a v boji o poslednú miestenku v prvom kole play off. Asi jedinou výhodou pre tím je, že strata na Prievidzu sa nezvyšuje. Keď totiž prehrá Baník, ako tomu bolo v sobotu so Spišskými Rytiermi (58:80), tak rovnako body stratí aj ich regionálny rival. Na Svit už dokázali nájsť v tejto sezóne víťazný recept, opäť sa teraz o to pokúsia v domácom prostredí. "Čaká nás nepríjemný súper, ktorý nám systémovo absolútne nevyhovuje. Napriek tomu musíme nájsť spôsob, ako ho zdolať, pretože na poskočenie do prvej šestky nám príliš veľa času nezostáva. Dôležité bude, aby sa nám darilo zastaviť nebezpečných individualistov súpera. Musíme byť maximálne koncentrovaní v obrane, energickí v útoku a na doskoku. Verím, že sa nám podarí zvíťaziť a odísť na ligovú prestávku v dobrej nálade," povedal kouč Danilo Rakočevič. 

"Podtatranci" mali týždňovú prestávku po úspešnom výjazde do Lučenca (98:93). Svitu sa podarilo konečne získať body vonku a zostáva tak v hre o špičku ligy. Dobrou správou navyše je, že do tréningového procesu sa už zapojila aj nová posila tímu - Robert Baker. S ním by mala vzrásť útočná sila Iskry a hlavne možnosti kombinovať so zostavou. Bude zaujímavé sledovať, kto z legionárov na hornej Nitre nezasiahne do diania na palubovke. "V stredu sa predstavíme na palubovke Handlovej a ideme tam s vedomím, že nás určite nečaká ľahký zápas. Od začiatku do konca musíme ukázať agresívnu obranu a koncentráciu na oboch koncoch palubovky. Vieme, v čom je Handlová silná a budeme to chcieť eliminovať. Verím, že odohráme dobrý zápas a že chalani vydajú zo seba všetko," prezradil tréner Róbert Ištvánik. 

Kto píska: Peter Ženiš, Roman Lamoš, Richard Sirocký

Na čo sa zamerať: Na priestor pod košom, kde musia "baníci" zastaviť mimoriadne atletických hráčov súpera. K tomu si treba prirátať fakt, že hosťom pribudol na súpisku 211 cm vysoký Robert Baker. 

Kde sledovať:

Foto: Facebook, Lukáš Droppan