• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pre Iskru Svit ide o všetko, na domácej palubovke bude odvracať postupový mečbal súpera. Spišskí Rytieri majú naproti tomu šancu pokračovať v historickej sezóne a postúpiť do finále play off Niké SBL. Čaká nás zaujímavá štvrtá semifinálová bitka medzi týmito dvoma tímami.

Niké SBL - 4. zápas semifinále play off (streda 5. mája o 17.00 h):

Iskra Svit - Spišskí Rytieri

/stav série - 1:2/

K zápasu: Deň a noc, tak by sa dali porovnať výkony Svitu v semifinálovom zápase č. 2 a 3. Zatiaľ čo doma bez problémov dokráčali k výhre, tak vonku dosť rýchlo prišli o nádej na triumf. Tentoraz boli oni tým tímom, ktorý nedokázal zastaviť útočnú kanonádu súpera. Napokon inkasovali od Rytierov 113 bodov a tak sa teraz doma budú snažiť o to, aby sa pre nich sezóna ešte neskončila. Do diania v tejto sérii by sa prvýkrát mohol zapojiť Robert Baker, respektíve vrátiť Saša Avramovič. "Hráme doma, svoju palubovku si chceme postrážiť a vrátiť sa na rozhodujúci zápas do Spišskej. Vieme, že nás čaká ťažký zápas, ale sme odhodlaní dať do toho všetko. Všetci za jedného, jeden za všetkých," burcuje do boja tréner Svitu Róbert Ištvánik. 

"Novovešťania" sa rýchlo poučili z diania v Iskra aréne, v sobotu zapli na vyššie ofenzívne a defenzívne obrátky a razom bol výsledok viditeľný. Síce inkasovali opäť výrazne vyšší počet bodov, ako priemerne počas celej sezóny - 87 bodov, ale najdôležitejšie bolo, že s druhým ziskom semifinálového bodu nemali najmenšie problémy. V rukách majú postupový mečbal a šancu pokračovať v historickej sezóne, ktorá by sa mohla skončiť ziskom double. "Veľmi by sme chceli ukončiť sériu už vo Svite, no rovnako tak ako my túžime uspieť, chce sa Svit ešte vrátiť k nám. Stretneme sa jedenástykrát v sezóne, už sa nemáme naozaj čím prekvapiť. Ak zostaneme počas celého zápasu koncentrovaní a budeme hrať zodpovedne na oboch stranách palubovky, tak verím, že sa úspech dostaví. Predpokladám, že na zápase sa objavia už aj nejakí diváci, čo môže určite ovplyvniť jeho priebeh. Máme mečbal a radi by sme ho premenili," myslí si asistent trénera Rytierov Erich Korfanta. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Peter Ženiš, Anton Šarišský

Na čo sa zamerať: Určite na obranu, v tejto sérii padá zatiaľ obrovské množstvo bodov a práve čo i len náznak lepšej defenzívy rozhoduje. Potvrdí sa toto pravidlo aj v štvrtej konfrontácii týchto dvoch súperov?

Kde sledovať: 

Foto: Daniel Faix