• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvé kolo nového ročníka Niké SBL uzatvorí mimoriadne atraktívna dohrávka. Pezinok sa opäť po rokoch dočká najvyššej súťaže, minimálne v tejto sezóne bude dočasným domovom Interu Bratislava. A hneď na úvod čaká na "žlto-čiernych" rovnaký súper, ako približne pred rokom. Do vinárskeho mestečka pricestuje aktuálny majster a víťaz Slovenského pohára, Spišskí Rytieri.

Niké SBL - 1. kolo (streda 6. októbra o 18.00 h):

Inter Bratislava - Spišskí Rytieri (hrá sa v Pezinku)

K zápasu: Inter Bratislava si preložil nástup do ligových povinností pre víkendové účinkovanie mladíkov v Európskej mládežníckej basketbalovej lige (EYBL). Tento ťah tímu z hlavného mesta vyšiel, na poslednom podujatí v Eurovia aréne pred rekonštrukciou, zvíťazili bez jediného zaváhania a celkovo si počínali suverénne. Teraz by si radi podobný scenár zopakovali aj na úvod pôsobenia v Niké SBL. Čaká ich náročná skúška, no už takto pred rokom ukázali, že proti papierovo silnejšiemu tímu dokážu uspieť. Bude tiež zaujímavé sledovať, ako sa vysporiadajú s novým prostredím a palubovkou. „Každý úvodný zápas ligovej sezóny je špecifický, keďže každý chce vstúpiť do súťaže víťazstvom. Samozrejme, to by sme radi dokázali aj my. Bude to zápas o to špecifickejší, že sa po prvýkrát predstavíme v novom prostredí, v Pezinku. Napriek tomu, že máme za sebou krátku prípravu, verím, že bola dostatočná na to, aby sme dokázali potrápiť úradujúceho majstra. Tento súper je sám osebe najlepšou pozvánkou nielen pre fanúšikov z Pezinka ale aj Bratislavy, čím si dovolím pozvať všetkých skalných a zároveň ich privítať na našej ligovej premiére," povedal generálny manažér Michal Ondruš. 

Spišskí Rytieri štartujú cestu za obhajobou double, ale nebude to ich prvý duel v sezóne 2021/2022. Zverenci trénera Štefana Sviteka už totiž majú za sebou dve vystúpenia v Alpsko-jadranskom pohári. V oboch prípadoch ťahali za kratší koniec - s poľskou Dabrowou Górniczou (85:93) a tiež chorvátskou Velikou Goricou (69:93). Ústrednou témou uplynulých týždňov u "Novovešťanov" boli zranenia, ktoré sprevádzali tím počas celej prípravy. Najdôležitejšou otázkou teda je, v akom zložení pricestujú do Pezinka. Cieľ je jasný, nepodceniť Inter, ako tomu bolo v prvom kole sezóny 2020/2021. "Veľmi sa tešíme na náš úvodný zápas, no musíme do celej ligy vstúpiť s pokorou, pretože na úradujúceho majstra si bude brúsiť zuby každý. Samozrejme, že chceme byť proti Interu úspešní, no máme v živej pamäti minuloročný vstup do ligy, práve s týmto súperom, ktorý sme nezvládli. Domáci majú vyskladaný kvalitný tím, no urobíme maximum pre to, aby sme z palubovky odchádzali ako víťazi," vyhlásil asistent trénera Erich Korfanta. 

Kto píska: Peter Ženiš, Tomáš Doušek, Peter Macura

Kde sledovať: 

Foto: Vladimír Dorňák