• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Oba tímy majú o čo hrať, svoje predchádzajúce zápasy prehrali. Inter s Prievidzou zabojujú o dva body v dohrávke 6. kola.

Niké SBL - 6. kolo (streda 12. januára o 18.00 h):

Inter Bratislava - BC Prievidza

/hrá sa v Pezinku, v režime OP/

K zápasu: Ústredným motívom tohto duelu nie je forma jednotlivých družstiev, ale to, že po takmer dvoch mesiacoch to bude zápas s divákmi. Podľa dostupných informácií o pezinskej hale a platných nariadeniach, by si mohlo nájsť cestu na tribúny cez 150 fanúšikov. Hráči Interu určite privítajú podporu, možno by s ňou neprehrali víkendový duel s Komárnom (80:87). "Žlto-čierni" mali po väčšinu času navrch, ale po nevydarenej koncovke si odnášali dva body hostia. Víťazstvo v dohrávke by ich mohlo priblížiť k dvojici Spišskí Rytieri a Lučenec, ktorá bojuje o tretiu priečku. „Pred zápasom s Prievidzou ani nie je témou, že sa budeme snažiť odčiniť sobotné domáce zaváhanie s Komárnom – to je samozrejmé, ale, že azda všetko správne chápeme a do hľadiska sa bude môcť vrátiť 25 percent kapacity, alebo 100 divákov, čo na počty, ktoré chodili do Pezinka, by nám v tomto momente celkom postačovalo a pomohlo. Takže ak správne chápeme predpis, ktorý má platiť od stredajšieho rána, tak večer budeme môcť znova privítať divákov, na čo sa všetci, vrátane hráčov, tešíme," vyjadril sa generálny manažér klubu Michal Ondruš. 

Prievidza nenadviazala na prvú ligovú výhru v tejto sezóne, na Spiši (71:101) k tomu nepomohli ani nové posily v tíme - Luka Dmitrovič a Haris Čučovič. Pre zverencov trénera Krunoslava Krajnoviča sa nebezpečne rýchlo míňajú zápasy v základnej časti a s tým spojené šance na účasť v tohtoročnom play off. Ak by sa im podarilo získať prvé vonkajšie víťazstvo tejto sezóny, tak by na preposledný Svit strácali stále 4 výhry. "Čaká nás ťažký zápas. Inter má dobrý tím s kvalitnými individualitami. Najmä v obrane musíme hrať lepšie a rozumnejšie než v poslednom zápase. Trénovali sme dobre a verím, že ak budeme nasledovať pokyny, na ktorých sme sa dohodli v šatni, tak môžeme pomýšľať na pozitívny výsledok," uviedol hráč BC Haris Čučovič. 

Kto píska: Anton Šarišský, Marek Turčin, Jozef Stopka

Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla