• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

11 dní trvala ligová prestávka kvôli reprezentačným zápasom. Čakanie je u konca, začína sa druhá štvrtina základnej časti a program 9. kola Niké SBL nemôže lepšie odštartovať. V televíznom zápase si fanúšikovia vychutnajú banícke derby Handlovej s Prievidzou.

Niké SBL 2022/2023 - 8. kolo (streda 16. novembra o 19.00 h):

MBK Baník Handlová - BC Prievidza 

K zápasu: V bitke o hornú Nitru nebudú v hre len dva body a prestíž, ale aj vylepšenie tabuľkového postavenia. U "baníkov" sa toho udialo veľa pred posledným ligovým zápasom, trénera Tihomira Bujana nahradil Toni Radič a káder opustil Milorad Sedlarevič. Tieto zmeny priniesli okamžitý efekt, a to v podobe ukončenie šnúry prehier a triumfu v Komárne (100:87). "Prievidza má veľmi kvalitný tím so skúsenými hráčmi. Práve to ju stavia do úlohy favorita, pretože v tak vypätých zápasoch ako je derby, môžu rozhodnúť práve skúsenosti. Naopak, naša súpiska je zložená prevažne z mladých chlapcov, ktorí ale dokážu hrať s chuťou a energiou. Dôležité bude, aby sme hrali svoju hru a koncentrovali sa na naše silné stránky," myslí si tréner Toni Radič. Prestávku využili Handlovčania na spoznávanie sa s novým koučom a jeho herným štýlom. V stredu večer majú šancu odlepiť sa od dna tabuľky a konečne zaknihovať prvé tohtosezónne víťazstvo doma. "Pre oba tímy je tento duel dôležitý a ide v ňom o dôležité body do tabuľky, ale aj o klubovú prestíž, nakoľko sa v ňom stretnú rivali z dvoch susediacich miest. Nás by mohlo odraziť víťazstvo v Komárne, ktoré nám dodalo správny impulz. Čaká nás ale veľmi ťažký zápas, v ktorom zvíťazí koncentrovanejší tím. Prievidza nám určite nič nedaruje zadarmo a o víťazstvo sa budeme musieť pobiť zo všetkých síl," prezradil pivot Eli Scott. 

Prievidzi tiež pomohla zápasová prestávka, najmä z pohľadu súčasnej výsledkovej formy. Po dobrom štarte prišli tri prehry v rade, naposledy doma s Levicami (56:69), aj keď tréner Krunoslav Krajnovič pochválil výkon svojich zverencov. Vedenie klubu sa ale odhodlalo k hráčskej výmene, dres BC vyzliekol Aleksandar Ilič a na jeho miesto prišiel Kevin Anderson, ktorý si proti Handlovej odbije debut za Prievidzu. Misia jeho spoluhráčov je jasná, ukončiť čakanie na výhru a získať premiérový vonkajší triumf v tomto ročníku. "Po skúsenostiach, ktoré som v Prievidzi získal, môžem povedať, že táto rivalita je obrovská. Nielen nám hráčom, ale aj fanúšikom vždy extra záleží na výsledku v derby, nakoľko má tento súboj špecifickú atmosféru, ktorú je ťažko opísať slovami. Čo sa stredajšieho zápasu týka, očakávam vyrovnaný súboj, ktorý rozhodne väčšia bojovnosť a chuť po víťazstve. My sa samozrejme budeme držať našich pravidiel, ktoré sme si v posledných dňoch na tréningu stanovili. Ak sa nám to podarí, verím, že v zápase uspejeme a vrátime tak Handlovej porážku z úvodu sezóny," uviedol pivot Samuel Kincel.

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Martin Margala, Marek Turčin
Kde sledovať: 

Foto: Lukáš Droppan